Καρναβάλι στην πόλη μας

Οιεορτασμοί της φετινής Αποκριάςκορυφώνονται στην Αθήνα με ένα πλούσιοπρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργανώνειο Οργανισμός Πολιτισμού,Αθλητισμού και Νεολαίας του ΔήμουΑθηναίων έως και την ΚαθαράΔευτέρα 23 Φεβρουαρίου.Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες συνεχίζουννα διασκεδάζουν σε κάθε γωνιά της πόληςμέχρι να πέσει η αυλαία των φετινούκαρναβαλιού και συμμετέχουν με πολύκέφι στα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας,όπως επιτάσσει η παράδοση τηςΣαρακοστής.

Μελωδίεςτου μεσοπολέμου, της επιθεώρησης, τουκινηματογράφου και της ελληνικήςοπερέτας

θα ξυπνήσουναναμνήσεις από την παλιά Αθήνα στοκοινό, που θα απολαύσει τη συναυλία«Άρωμα παλιάς Αθήνας» τηςΦιλαρμονικής Ορχήστραςκαι της Χορωδίας του ΔήμουΑθηναίων στο ΚέντροΤεχνών στο ΠάρκοΕλευθερίας, το Σάββατο21 Φεβρουαρίουστις 8μ.μ., ενώ νωρίτερα τομεσημέρι της ίδιας ημέραςστη 1.30μ.μ. στηνΠλατεία Μοναστηρακίου,το Εργαστήρι ΕλληνικήςΜουσικής του Δήμου Αθηναίωνμε τη συναυλίατου «Ας αρχίσουν οι χοροί»θα ξεσηκώσει τους περαστικούς, ενισχύονταςτο αποκριάτικο εορταστικό κλίμα.
ΤηνΚυριακή 22 Φεβρουαρίουστην Πλατεία Πλυτάστη 12μ. ο ΣπύροςΠολυκανδριώτης θα μαςταξιδέψει με μία συναυλία ελληνικήςπαραδοσιακής μουσικής με σμυρναίικα,δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια, αλλάκαι η BigBandτου Δήμου Αθηναίωνμε λάτιν ρυθμούς στον ΠεζόδρομοΔιονυσίου Αρεοπαγίτουστη 1μ.μ.θα δώσει αποκριάτικη χροιά στηνκυριακάτικη μεσημεριανή βόλτα.
Καθ'όλητη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ταπαιδιά διασκεδάζουν συμμετέχοντας σεαποκριάτικα εκπαιδευτικάπρογράμματακαι δράσειςστα Μουσείαμας, όπουκαι οι μεγάλοι συμμετέχουν στις ξεναγήσειςκαι στις εκδηλώσειςμε πρωταγωνιστή την αποκριάτικηπαράδοση.
Η καρδιά της ΚαθαράςΔευτέραςχτυπά και φέτος στον Λόφοτου Φιλοπάππουμε μικρούς και μεγάλους να είναικαλεσμένοι στις 11π.μ.για παραδοσιακά κούλουμα με σαρακοστιανάεδέσματα σε μια μεγάλη γιορτή με πολύμουσική και χορό.

Τοπρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά


Παρασκευή20 Φεβρουαρίου 2015
19:00Πατήσια (5ηΔημοτική Κοινότητα)
Παρέλασηκαρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορόκαι αποκριάτικα τραγούδια από τονκαλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης(Διαδρομή: Σταθμός Αγ. Βαρβάρας - ΠλατείαΚολιάτσου - Αγ. Ελευθέριο μέσωΠατησίων).
Σάββατο21 Φεβρουαρίου 2015
ΠολιτιστικόΚέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο)
12:00Αίθουσα «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα»
Εργαστήρικατασκευής αποκριάτικης μάσκας καιπαραδοσιακό παιχνίδι με θέμα«Ζαχαρομουτζουρώματα».
13:00«Το Καρναβάλι τουΚαραγκιόζη» παράσταση απότη Συλλογή Θεάτρου Σκιών της οικογένειαςτου Σ. Χαρίδημου.
12:00ΜουσείοΛαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «ΑγγελικήΧατζημιχάλη» (Αγγ.Χατζημιχάλη 6, Πλάκα)
«Σκυριανήαποκριά - βιντεοπροβολή».
Προβολήστιγμιότυπων αναβίωσης αποκριάτικωνεθίμων της Σκύρου, από το ιδιωτικό αρχείοτης κ. Αλίκης Λάμπρου λαογράφου καισυνεργάτιδας της Αγγελικής Χατζημιχάλη.
13:00ΠεζόδρομοςΜουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης
«ΟιΜωμόγεροι στο αρχοντικό της Χατζημιχάλη»σε συνεργασία με το Θέατρο ΕλληνικώνΧορών «Δόρα Στράτου» και το ΔιεθνέςΣυμβούλιο Χορού CIDUNESCO,Τμήμα Αθηνών.
Η Ένωση Ποντίων Μελισσίωναναλαμβάνει να σκορπίσει νότεςπαραδοσιακής Αποκριάς.
13:30ΠλατείαΜοναστηρακίου
«Αςαρχίσουν οι χοροί»: Αποκριάτικη Συναυλίατου Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής τουΔήμου Αθηναίων Τραγουδούν: ΜανώληςΣκουλάς και Δώρα Λουϊζου
20:00ΚέντροΤεχνών - Πάρκο Ελευθερίας
«Άρωμαπαλιάς Αθήνας»: Αποκριάτικη συναυλίατης Φιλαρμονικής Ορχήστρας και τηςΧορωδίας του Δήμου Αθηναίων με ελληνικέςκαντάδες και τραγούδια από την ελληνικήοπερέτα.
Κυριακή22 Φεβρουαρίου 2015
11:00-13:00 ΜουσείοΔωδεκανησιακό Σπίτι (Δωδώνης119, Σεπόλια)
Ξενάγησηστο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» και εκπαιδευτικόπρόγραμμα με θέμα «κατασκευή αποκριάτικηςμάσκας»
Δηλώσειςσυμμετοχής στο τηλέφωνο: 210/5151541
ΜουσείοΛαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «ΑγγελικήΧατζημιχάλη» Αγγ.Χατζημιχάλη 6, Πλάκα)
12:00Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη τηνοικογένεια με θέμα
«ΑποκριάτικοΓαϊτανάκι» από τις μουσειοπαιδαγωγούςτου Μουσείου.
13:00Παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι σεσυνεργασία με το Θέατρο Ελληνικών Χορών«Δόρα Στράτου» και το Διεθνές ΣυμβούλιοΧορού CIDUNESCO,Τμήμα Αθηνών.
12:00ΠλατείαΠλυτά (Παγκράτι)
Συναυλίαελληνικής παραδοσιακής μουσικής μεσμυρναίικο, δημοτικό και νησιώτικοτραγούδι από το Σπύρο Πολυκανδριώτηκαι την 4μελή ορχήστρα του.
13:00ΠεζόδρομοςΔιονυσίου Αρεοπαγίτου
AthensBigBandpresentsTheLatinFiesta
21:00Πλακιώτικηαποκριά
Παρέλασηκαρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορόκαι αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικόκέντρο της πόλης από τον καλλιτεχνικόοργανισμό Μορφές Έκφρασης (Διαδρομή:(Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως - Σέλλεϋ-Βύρωνος - Πλατεία Αγ. Αικατερίνης -Πλατεία Φιλομούσου - Κυδαθηναίων -Αδριανού - Τριπόδων - Φλέσσα - Λυσίου-Μάρκου Αυρηλίου - Αδριανού - ΠλατείαΜοναστηρακίου)
ΚαθαράΔευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015
ΛόφοςΦιλοπάππου
Παραδοσιακάκούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα(χαλβάς - λαγάνα - ελιές), σε ένα κεφάτοπρόγραμμα με χορό, μουσική και τραγούδι.
11:00ΗΦιλαρμονικήΟρχήστρα του Δήμου Αθηναίων υποδέχεταιτους Αθηναίους στην είσοδο τουΦιλοπάππου
11:30Το ΕργαστήριΕλληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίωνπραγματοποιεί συναυλία με παραδοσιακήμουσική και τραγούδια με τους ΝάντιαΚαραγιάννη (Τσέρτου), Νίκο Καραγιάννη,Μανώλη Σκουλά, Δώρα Λουϊζου. Στο κλαρίνοο Κων/νος Δήμου.
11:00ΠάρκοΚΑΠΑΨ (Αμπελόκηποι)
Κούλουμαμε παραδοσιακή μουσική σε συνεργασίαμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Πληροφορίεςστο τηλέφωνο 210 5284800.

Keywords
Τυχαία Θέματα