Καρφιά Σόιμπλε για την Ελλάδα

Αιχμές για την Ελλάδα άφησε εμμέσως πλυν σαφώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,στο πλαίσιο γερμανο-ισπανικού επιχειρηματικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών εξήρε την Ισπανία για την επιτυχία της μακροοικονομικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής η οποία, όπως είπε, οδήγησε τη Μαδρίτη και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξη.

"Δεν ήταν ένας ένας εύκολος δρόμος, όμως, όπως τώρα δείχνουν οι αριθμοί, ήταν ο σωστός

δρόμος" τόνισε ο κ. Σόιμπλε ενώ αναφερόμενος εμμέσως στην Ελλάδα σημείωσε:

"Το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι αυτό είναι σχεδόν ασυνήθιστο. Οι εμπειρίες των προηγούμενων μηνών έδειξαν ότι τα πράγματα δεν "διευκολύνονται" όταν ζητά κανείς την έγκριση του λαού για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

Από την πλευρά του, ο Ισπανός ομόλογός του Λουίς ντε Γκίντος τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η οικονομική διακυβέρνηση και οι μηχανισμοί της στο εσωτερικό της ευρωζώνης. "Αν πρόκειται να λειτουργήσει η νομισματική ένωση, θα πρέπει να βελτιωθούν τα μέσα δημοσιονομικού συντονισμού", είπε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτική, δημοσιονομική και οικονομική ενσωμάτωση βρίσκεται στον σωστό δρόμο», επεσήμανε ο Ισπανός υπουργός και πρόσθεσε :«Ξεπεράσαμε την ύφεση, αλλά όχι την κρίση».

Στο συνέδριο πρόκειται να μιλήσουν αργότερα σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα