«Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για Grexit»

«Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα πρυτανεύσει η λογική και στην Ευρώπη. Δε νομίζω ότι μπορεί να πάρει κανείς επάνω του την ευθύνη να διαλύσει την Ευρωζώνη», δήλωσε στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 9.84 και στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κουρουμπλής.«Όσο και αν υποστηρίζουν ότι είναι εύκολο να μας απομονώσουν, να μας πετάξουν έξω, δεν είναι το θέμα μόνο οικονομικό, είναι και πολιτικό. Η κυβέρνηση πιστεύω ότι αφορά

τις μεταρρυθμίσειςείναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αυτόν τον τομέα».


«Δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα στην επάρκεια φαρμάκων. Με την επιτροπή είμαστε σε επαφή τακτική και εγκρίνονται οι εισαγωγές. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, στις εταιρείες που θέλουν να εισάγουν, από πλευράς εγκρίσεων. Οι εταιρείες εισαγωγών με βάση την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να έχουν stock 90 ημερών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία αλλά και σε συναντήσεις με τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής φαρμάκων αλλά και τις εταιρείες εισαγωγών με τους φαρμακαποθηκάριους και με τους φορείς των φαρμακοποιών. Υπάρχει ένας συντονισμός, δε νομίζω αυτή τη στιγμή ότι έχει αλλάξει παρά τη δυσκολία που υπάρχει λόγω των μέτρων , η ροή διακίνησης του φαρμάκου στους χώρους και από τους φορείς που πρέπει να διακινείται. Από τη στιγμή που δεν εμποδίζονται με οποιονδήποτε τρόπο οι εισαγωγές και η διαδικασία λειτουργεί όπως λειτουργούσε, η ροή, δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, αλλά αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει».

«Είμαι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και η ελληνική δημόσια ζωή έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις. Το βλέπω στο Υπουργείο μου. Η επιτροπή διαπραγμάτευσης του φαρμάκου που συνιστώ αυτή τη στιγμή θα μου δώσει τη δυνατότητα να μαζέψω του χρόνου τουλάχιστον 100εκ. Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο σύστημα. Αυτή τη στιγμή φεύγουν τα παιδιά μας, τα καλά μυαλά του τόπου, οι γιατροί γιατί πρέπει να περιμένουν 3-4 χρόνια να κάνουν ειδικότητα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, θα το αλλάξω, θα κάνουμε εξετάσεις. Όποιοι είναι οι ικανοί θα παίρνουν προτεραιότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα