Καμίνι όλη η χώρα, δροσιά στις παραλίες

Σε καμίνι έχει μετατραπεί και πάλι σχεδόν όλη η χώρα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου και τις προβλέψεις να μιλάνε ακόμα και για 40άρια τη Δευτέρα. και τους εναπομείναντες στις πόλεις να αναζητούν λίγη δροσιά σε κοντινές παραλίες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες τουλάχιστον για τις 48 ώρες.
Σήμερα ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ακόμα και στα νησιά. Ο καιρός προβλέπεται αίθριος

με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.


Τη Δευτέρα, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε ορισμένες περιοχές και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά μόλις κατά δύο με τρεις βαθμούς, αναμένεται από την Τρίτη.

Πάντως, ο Ιούλιος φεύγει επιβεβαιώνοντας όλους όσοι μιλάνε για ένα από τα πιο «καυτά» καλοκαίρια των τελευταίων ετών. Με τις θερμοκρασίες στα ύψη, η ατμόσφαιρα στις πόλεις είναι αποπνικτική και τυχεροί είναι μονο όσοι βρίσκονται σε παραλίες κάνοντας βουτιές δροσιάς.  

Keywords
Τυχαία Θέματα