Το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί

«Δεν περιμένω κανένα αποτέλεσμα σήμερα. Αλλά εξαρτάται από το τι θα μας πει ο Γιάνης Βαρουφάκης» δήλωσε προσερχόμενος στο αποψινό έκτακτο Eurogroup o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως σημείωσε, δεν έχει να κάνει με τις «κόκκινες» γραμμές. «Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί. Κάθε χώρα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι επιθυμεί. Αλλά αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί αλλιώς δεν θα υπάρξει πρόγραμμα». Ακόμη ο κ. Σόιμπλε

τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει να εκτελείται από την τρόικα, «την οποία απ’ ότι φαίνεται δεν μπορούμε να αποκαλούμε πλέον τρόικα».

Δεν πρέπει να αναμένονται αποτελέσματα στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγ Σόιμπλε, μεταφέροντας το αίσθημα περιέργειας του Βερολίνου να ακούσει τις ελληνικές θέσεις.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου, «η θέση της Γερμανίας παραμένει ότι ο χρόνος τελειώνε», ενώ πρόσθεσε ότι ονομασίες όπως τρόικα και μνημόνιο θα διατηρήσουν το ίδιο νόημα, έστω και αν αλλάξουν οι ετικέτες τους.

«Στηριζόμαστε στην αρχή ότι για να πάρεις πρέπει να δώσεις και ότι αν πάρεις θα υπάρχει έλεγχος. Κανείς δεν πιέζει την Ελλάδα να μπει σε ένα πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα