Καλεί σε δημόσιο διάλογο

Σε δημόσιο διάλογο για τα θέματα της Παιδείας, καλεί - μέσω του Αθήνα 9,84 - τον Αριστείδη Μπαλτά, η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού -όπως λέει- ο υπουργός Παιδείας, αναφέρεται συνεχώς στο δικό της νόμο, υπενθυμίζοντας ότι ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία του κοινοβουλίου κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ από τη μεταπολίτευση.

Μάλιστα η κα Διαμαντοπούλου μιλώντας στη «Στάση των 2», τόνισε ότι ο διάλογος μπορεί να γίνει στο αμφιθέατρο του Αθήνα
9,84 παρουσία όλων των φορέων που πρέπει να έχουν άποψη για την παιδεία.

«Καλώ τον κ. Μπαλτά -εφόσον μιλάει για το νόμο Δαμαντοπούλου, εφόσον αυτό το νόμο πάει να αλλάξει-, να κάνουμε μια δημόσια συζήτηση, ήρεμα, ειλικρινά και να δούμε πού πάει η χώρα. Χωρίς δημόσιο διάλογο, απλά με το να καταθέτω ό,τι έχω στο μυαλό μου και το πάω στη Βουλή και επειδή έχω 151 ψήφους, το περνάω, αυτό είναι καταστροφικό για τις επόμενες γενιές... Δεν γίνεται ελαφρά τη καρδία, να βρίζουμε τους προηγούμενους, με μια μονοκοντυλιά να λέμε καταργώ ή επαναφέρω, χωρίς καμία πρόταση να έχει συζητηθεί. Από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι από τα πλέον εξωφρενικά και επικίνδυνα", τόνισε η πρώην υπουργός Παιδείας.

«Έχω προτείνει -και επανέρχομαι-, να μπει τώρα το θέμα, να μην μπορεί να γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στην Παιδεία, αν δεν συμφωνούν τα 2/3 της Βουλής. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, αν αλλάξει η κυβέρνηση, να μην προχωρήσει και η ίδια σε αλλαγές, μέρα με την μέρα. Καλώ σε δημόσιο διάλογο τον κ. Μπαλτά. Αναφέρεται συνεχώς στο νόμο που έγινε επί των ημερών μου, έχει το όνομά μου, λέγεται νόμος Δαμαντοπούλου αλλά είναι ο νόμος που ψηφίστηκε από 255 βουλευτές. Ήταν μια υπέρβαση από το σύνολο των κομμάτων, όλοι έκαναν πίσω σε κάτι.» συμπλήρωσε η κα Διαμαντοπούλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα