Καλαμάτα: Μικροένταση μετά τη παρέλαση

Μικροένταση σημειώθηκε με την λήξη της παρέλασης στην Καλαμάτα, όταν εκπαιδευτικοί της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων αριστερών οργανώσεων, που διαμαρτύρονταν, για τα μέτρα λιτότητας και την κυβερνητική πολιτική, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο χώρο της παρέλασης με πανό που έγραφε:«Τιμούμε την επανάσταση του 21. Αντιστεκόμαστε σε ΔΝΤ

- Ε.Ε. και τρόικα» ενώ σ΄ένα άλλο ήταν γραμμένο:, «Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι ραγιάδες του κεφαλαίου».

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που επιτηρούσαν όλο το χώρο της παρέλασης, τους απώθησαν και δεν τους επέτρεψαν να περάσουν.Στην συνέχεια, όμως, κι αφού είχε ολοκληρωθεί η παρέλαση κι αποχωρήσει οι επίσημοι κατάφεραν να εισχωρήσουν, παρακάμπτοντας τις αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας πορεία, επί της οδού Αριστομένους.

Οι διαδηλωτές περνώντας κάτω από τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής» λογομάχησαν με άτομα της ακροδεξιάς, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι αρκετοί ήταν αυτοί που αποδοκίμασαν τους διαδηλωτές, για την προσπάθειά τους να μπουν στην παρέλαση.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, σε γραπτή δήλωσή του σημειώνει ότι, «η συγκυβέρνηση των παράνομων απολύσεων επιχείρησε με την βοήθεια των ΜΑΤ να εμποδίσει την ειρηνική διαμαρτυρία-πορεία της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, μετά την λήξη της παρέλασης στην Καλαμάτα. Δεν τα κατάφερε, όμως, γιατί η αποφασιστικότητα και η επιμονή των εκπαιδευτικών και όλων των διαδηλωτών νίκησε τον αυταρχισμό και την παράνομη απαγόρευση που προσπάθησε να επιβάλει η συγκυβέρνηση με τα ΜΑΤ».

Ο κ. Πετράκος προσθέτει, «να είναι βέβαιος ο κ. Σαμαράς ότι η ώρα, που ο λαός θα ανατρέψει με τον αγώνα και τη ψήφο του την κυβέρνηση και την τυραννία των δανειστών, πλησιάζει, όσο αυταρχισμό και παραπληροφόρηση και να επιστρατεύσει. Οι παρανόμως απολυμένοι θα ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα