Καινοτόμος δράση

Ξεκίνησε σήμερα, με μια μικρή γιορτή στην Εθνική Βιβλιοθήκη, το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με στόχο να δείξει εικόνες από το μέλλον, συγκεκριμένα από το 2016, οπότε και θα αφιχθεί στο μόνιμο σπίτι του, στο Φαληρικό Δέλτα.

Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα ενεργειών: την καθιερωμένη πλέον Όπερα της Βαλίτσας, αλλά σε συνδυασμό με άλλες συναφείς δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού.

Έτσι λοιπόν οι παραστάσεις της Όπερας της Βαλίτσας - παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε εναλλακτικούς χώρους, εκτός Λυρικής- διανθίζονται με εκπαιδευτικά

προγράμματα που προετοιμάζουν για ένα πολύπλευρο πολιτιστικό έργο γύρω από τις βιβλιοθήκες του Λεκανοπεδίου, δημιουργική ανάγνωση και άλλα.

Αφετηρία οι δημοτικές βιβλιοθήκες της Αθήνας, της Ηλιούπολης, του Χαϊδαρίου, του Χαλανδρίου και του Κερατσινίου -Δραπετσώνας με αναγνώσεις αγαπημένων βιβλίων από δημοφιλείς καλλιτέχνες, εργαστήρια νέων για τη δημιουργία ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους, δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τους χώρους πρασίνου, καθώς και εργαστήρια ρητορικής.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Σταύρος Ζουμπουλάκης, στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ελπίδα οτι σύντομα η χώρα θα αποκτήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη που της αξίζει.

Ο σκηνοθέτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αλέξανδρος Ευκλείδης, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου χαρακτήρισε τη δράση καινοτόμο κι επεσήμανε ότι επιχειρεί να βάλει κάτω από την ομπρέλα της, το σύνολο των δραστηριοτήτων που θα συναποτελέσουν τον πυρήνα της λειτουργίας του μελλοντικού κέντρου πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό είναι πως βλέπουμε διαφορετικούς θεσμούς και φορείς στη χώρα μας να συνεργάζονται. Και κατέληξε: «Μαζί με τις υγιείς δυνάμεις της χώρας θα προχωρήσουμε, προσφέροντας αέρα αναζωογόνησης».

Επιμέλεια: Ελεωνόρα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα