Και το '13 στο ευρώ

Την εκτίμηση ότι, η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη το 2013 και τη βεβαιότητα ότι, το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει εξέφρασε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν.

Όπως είπε, σε συνέντευξή του στην Tagesspiegel, οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων για ένα πιθανό grexit το 2012 δεν ήταν εύστοχες, ενώ επαναδιατύπωσε την άποψη ότι, η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι μπορεί για

τη διατήρηση του ενιαίου νομίσματος.

«Ένα νόμισμα είναι μόνο ένα σταθερό νόμισμα εάν δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την ύπαρξή του», φέρεται να δήλωσε. «Το ευρώ είναι πιο σταθερό τώρα από ό,τι ήταν πριν από 12 μήνες και η Ευρωζώνη είναι πιο ικανή τώρα να διαχειριστεί την τρέχουσα κρίση κρατικού χρέους, αν και οι μεταρρυθμίσεις και οι προσπάθειες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, θα διαρκέσουν χρόνια», ανέφερε ο Άσμουσεν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο DJNewswires και δημοσιεύει ο capital.gr, ο Άσμουσεν δήλωσε ότι, «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις για άνοδο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη». Αντιθέτως, σύμφωνα με τον ίδιο, «στη διάρκεια του επομένου έτους ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει από το επίπεδο του 2% στην Ευρωζώνη. Η ΕΚΤ προέβλεψε νωρίτερα στο μήνα ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 1,6% το 2013, σε σχέση με το 2,5% του 2012.

Ακόμη, προειδοποίησε τη Γερμανία να μην «συνηθίσει» στην τρέχουσα ικανότητά της να εκδίδει 10ετή ομόλογα με επιτόκιο 1,5%, κάτι που αποκάλεσε «μη κανονικό».

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα