«Καμπανάκι» για το διαδίκτυο

Για ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό που οδηγεί σε φαινόμενα και περιστατικά όπως αυτό της 13χρονης από τα Σπάτα, κάνει λόγο ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, προειδοποιώντας για τους κινδύνους στο Facebook.
Μιλώντας στον Alpha 989, ο κος Σφακιανάκης, τόνισε πως η υπόθεση της 13χρονης, η οποία βρέθηκε τελικά στο Παγγαίο της Καβάλας, είναι «καρμπόν» περίπτωση με την 14χρονη αδελφή

γνωστού μπασκετμπολίστα που είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά», ενώ τόνισε ότι κάθε μέρα η υπηρεσία κάνει αιτήματα στο Facebook αλλά η εταιρία «ακούει ελάχιστα».

Με αφορμή, εν τω μεταξύ, την υπόθεση της Χριστίνας από τα Σπάτα, τόσο το Χαμόγελο του Παιδιού όσο και η αστυνομία διαψεύδουν και πάλι κατηγορηματικά αναφορές που αναπαράγονται μαζικά κατά διαστήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για απαγωγές ανηλίκων από αγνώστους.

Συχνά γίνεται λόγος για συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μαύρου χρώματος το οποίο κινείται σε περιοχές του λεκανοπεδίου και αρπάζει μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα να τρομοκρατούνται γονείς. «Δεν υπάρχει ίχνος πραγματικότητας στα δημοσιεύματα αυτά» δηλώνει στο ΒΗΜΑ ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα