Ιταλία: Τελευταία στην εργασία νέων

Η Ιταλία είναι η τελευταία χώρα στον ειδικό κατάλογο του ΟΟΣΑ με βάση την απασχόληση των νέων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Μόνον το 52,8% των ιταλών νέων 25 με 29 ετών διαθέτει εργασία, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 73,7%.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα στοιχεία της Ελλάδας είναι ακόμη πιο αρνητικά, όμως η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στον εν λόγω

κατάλογο.

Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ «35 εκατομμύρια νέοι στις βιομηχανικές χώρες, έχουν βγει από την εμβέλεια των ραντάρ της παιδείας και της εργασίας».

Το 26,1% των Ιταλών μέχρι 30 ετών δεν εργάζεται και συγχρόνως δεν σπουδάζει. Παράλληλα 20% των νέων 16 με 29 ετών στην Ιταλία έχουν ελλιπείς γνώσεις σε ό,τι αφορά την ανάγνωση και τα μαθηματικά. Ο γενικός σχετικός μέσος όρος των χωρών μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη είναι 10%.

Το 17% των ιταλών μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εγκαταλείπει το σχολείο και δεν καταφέρνει να πάρει απολυτήριο ενώ, τέλος, το 54% των νέων δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή στον χώρο εργασίας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα