Ιταλία: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Στις 4μμ ώρα Ελλάδας αναμένεται τα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα να ανακοινώσουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται από χθες και ολοκληρώνονται σήμερα στη χώρα, βάσει των exit και instant poll. Την ίδια ώρα η προσοχή είναι στραμμένη στην γερουσία, όπου η πλειοψηφία των εδρών της κεντροαριστερής συμμαχίας φέρεται να καταλαμβάνεται μεν, αλλά οριακά. Όπως ανακοίνωσε εξάλλου το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, η καταμέτρηση θα ξεκινήσει την
ίδια ώρα από τα ψηφοδέλτια της γερουσίας και θα ακολουθήσουν εκείνα της βουλής.

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, του Μιλάνου και της κεντρικής περιφέρειας Μολίζε, η καταμέτρηση θα αρχίσει, πιθανότατα νωρίς αύριο το πρωί, αφού πρώτα ολοκληρωθεί εκείνη των βουλευτικών εκλογών.

Στο μεταξύ ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων ψήφισε νωρίτερα σήμερα στην πόλη της Γένοβας, όπου διαμένει μόνιμα. Χρησιμοποίησε μάλιστα ένα μολύβι που έφερε μαζί του από το σπίτι του.

Στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο ιταλός κωμικός έγραψε σκωπτικά «η ευχαρίστηση σήμερα θα είναι μεγάλη».

Έκανε γνωστό παράλληλα ότι δεν πρόκειται να μεταβεί στην Ρώμη και ότι «θα αναμείνει τα αποτελέσματα των εκλογών στο σπίτι του, δουλεύοντας στο χωράφι του».

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, το κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την Ιταλία μπορεί σε έναν ορισμένο βαθμό να ευνοήσει το κίνημα Πέντε Αστέρων, που φέρεται να προσελκύει μεγάλο ποσοστό των νέων ψηφοφόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα