«Ιστορικές οι δυνατότητες της νέας κυβέρνησης»

«Η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη εντολή, περιορισμένη θητεία αλλά ιστορικές δυνατότητες», τόνισε πριν από λίγο ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος,
σημείωσε ότι «η χώρα πρέπει να κινηθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα για να αποκομίσει τα εθνικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου».

Ανακοίνωσε επίσης  ότι ο προϋπολογισμός  του 2012 θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη και θα κατατεθεί στη βουλή την Παρασκευή.

Ο έτερος Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος, υπογράμμισε ότι «το πολιτικό σύστημα της χώρας θα διασωθεί από την συνενοχή μόνο με τη συνευθύνη», σημειώνοντας ότι «το μόνο που έχει να κάνει η χώρα είναι να εφαρμόσει μια πολιτική περιορισμού των δημοσίων  δαπανών και αύξηση των εσόδων».

Το πολιτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που αναμένεται να μιλήσουν απόψε.
Keywords
Τυχαία Θέματα