Ιστορίες για το Φως

Το φως στην αρχαιότητα, φυσικό ή τεχνητό, απλό αλλά και θεϊκό, κυριαρχεί στη δράση του Μουσείου της Ακρόπολης «Ιστορίες για το φως στο Μουσείο Ακρόπολης» , που έρχεται ως συμπληρωματική της έκθεσης της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Μια ιστορία από φως - Το φως».

Η δράση

ξεκινάει την Τετάρτη 27 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τις 9 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων 13 εκθέματα όπως λυχνάρια, δάδες, αλλά και το Ανατολικό Αέτωμα του Παρθενώνα που απεικονίζει τη γέννηση της θεάς Αθηνάς, πλαισιωμένης από τα άρματα του Θεού Ήλιου και της Σελήνης.

Η αρχαιολόγος κι επιμελήτρια της δράσης Σταματία Ελευθεράτου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου. Όπως είπε, η δράση αποτελεί μια πρόσκληση στο κοινό, να περιηγηθεί στις συλλογές του μουσείου και να ανακαλύψει τα εκθέματα που διηγούνται μικρές ιστορίες για το φως στην Αρχαιότητα, την εντύπωση που προκαλούσε στους αρχαίους προγόνους μας, το πως το θεοποίησαν, ονομάζοντας θεό τον ήλιο και τις αδελφές του Ηώ και Σελήνη.

Ακόμη πρόσθεσε ότι, για τη σωστή ενημέρωση του κοινού θα μοιράζεται στους επισκέπτες φυλλάδιο με τα εκθέματα, ενώ θα υπάρχουν επεξηγηματικές λεζάντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα