Ισραήλ: Συνεχίζονται οι εποικισμοί

Οι δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ενέκριναν σήμερα ένα σχέδιο για την ανέγερση 2.610 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Γκιβάτ Χαματός, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία επιβλέπει να ισραηλινά εποικιστικά σχέδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

"Ο αναπληρωτής δήμαρχος με ενημέρωσε για την έγκριση των 2.60 κατοικιών στον Γκιβάτ Χαματός, δήλωσε ο Ντανιέλ Ζάιντεμαν, επικεφαλής της οργάνωσης Terrestrial Jerusalem.

Η εντατικοποίηση των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων ωθεί την παλαιστινιακή

ηγεσία να στραφεί προς τους διεθνείς δικαστικούς θεσμούς, όπως επιτρέπει το νέο καθεστώς της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα Παλαιστίνιος διαπραγματευτής.

"Η εντατικοποίηση των εποικιστικών δραστηριοτήτων και το σύνολο των ισραηλινών πρακτικών των δολοφονιών και των συλλήψεων μας ωθούν να επιταχύνουμε την προσφυγή μας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ)", σημείωσε ο Μοχάμαντ Στάγεχ σε δήλωση που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά την έγκριση από τον ισραηλινό δήμο της Ιερουσαλήμ ενός σχεδίου κατασκευής 2.610 κατοικιών σε συνοικία ισραηλινών εποίκων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα