Ισραήλ: Προβάδισμα της Σιωνιστικής Ένωσης

Προβάδισμα στον κεντρο-αριστερό συνασπισμό της Σιωνιστικής Ένωσης δίνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα στο Ισραήλ, τελευταία ημέρα κατά την οποία επιτρέπεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων εν όψει των εκλογών της 17ης Μαρτίου.

Οι δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, η μία στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Yediot Ahronot και η δεύτερη στις Jerusalem
Post και Maariv, δίνουν στη Σιωνιστική Ένωση (Εργατικό Κόμμα και HaTnuah της Τζίπι Λίβνι) υπό την ηγεσία του Ισαάκ Χέρτζογκ προβάδισμα 4 εδρών έναντι του Λικούντ του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, με 26 έδρες έναντι 22, η μία, και 25 έδρες έναντι 21 η δεύτερη, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Στις δύο δημοσκοπήσεις η ενιαία λίστα των τεσσάρων αραβικών ισραηλινών κομμάτων, στην πρώτη κοινή κάθοδό τους σε εκλογές στην ιστορία του Ισραήλ, έρχεται τρίτη με 13 έδρες,αναλαμβάνοντας ρυθμιστικό ρόλο, ενώ το κεντρώο Yesh Atid, του Γιαΐρ Λαπίντ εξασφαλίζει 12 έως 13 έδρες.

Σύμφωνα με τη μία δημοσκόπηση, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Κοινή Αραβική Λίστα οφείλει να συμμαχήσει με τη Σιωνιστική Ένωση, ενώ το 16% θεωρεί ότι θα πρέπει να υποστηρίξει τον συνασπισμό χωρίς να συμμετάσχει σε αυτόν.

Η ισραηλινή Κνεσέτ διαθέτει 120 έδρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα