Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκε παραβίαση εναερίου χώρου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε ευθέως σήμερα τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου ότι έστειλε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο χωρίς οπλισμό το σαββατοκύριακο.

Ο Νετανιάχου δεσμεύθηκε ότι εφεξής "τα ισραηλινά σύνορα θα προστατευθούν με αποφασιστικότητα", προαναγγέλλοντας ότι, "το Ισραήλ θα αντιδράσει περνώντας στην επίθεση έναντι κάθε μελλοντικής απειλής εναντίον του".

Από την πλευρά του οηγέτης της Χεζμπολάχ σεΐχης Χασάν Νασράλα μιλώντας λίγο αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο

της σιιτικής οργάνωσης, σήμερα, επιβεβαίωσε ότι "η Χεζμπολάχ έστειλε μέσα στο Ισραήλ ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο, που ήτανιρανικής κατασκευής".

Ο ίδιος τόνισε ότι πριν το αεροπλάνο καταρριφθεί "πέταξε πάνω από 'ευαίσθητες' ισραηλινές τοποθεσίες".

Σύμφωναμε τις τελευταίες ισραηλινές ανακοινώσεις για το θέμα, η κατάρριψη έγινε με μια δεύτερη εκτόξευση πυραύλου από ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος F-16 (η πρώτη απέτυχε), την ώρα που το μη επανδρωμένο αεροπλάνο, ύστερα από πτήση 30 λεπτών κινούμενο πια πάνω από το δάσος του Γιατίρ, πλησίαζε την έρημο Νεγκέβ, όπου —στην Ντιμόνα— βρίσκεται, σευπόγειο χώρο, μέρος του πυρηνικού οπλοστασίου του εβραϊκού κράτους.

Οιστότοπος της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ, το Ynet, ανέφερε σήμερα ότι "είναι η Χεζμπολάχ που μάς έστειλε το μη επανδρωμένο αεροπλάνο, που πέταξε με ιρανική τεχνογνωσία για την πορεία του".

Και κατά τον 33ήμερο χωρίς νικητή πόλεμο του θέρους του '06, με το εβραϊκό κράτος, η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ είχε στείλει μέσα στον ισραηλινό εναέριο χώρομη επανδρωμένα αεροπλάνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα