Ισραήλ: Αποκλιμάκωση εντάσεων

Ένας παλαιστίνιος κρατούμενος που έκανε απεργία πείνας μεταφέρθηκε από το Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή, ανέφεραν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι. Ο Αϊμάν Σαραουνέχ ο οποίος είχε υποβληθεί σε θεραπεία σε νοσοκομείο του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας,

οδηγήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας με ασθενοφόρο, μέσω του υψηλής ασφάλειας συνοριακού περάσματος Ερέζ και υπό την κάλυψη του σκότους.

Είχε προχωρήσει μαζί με άλλους φυλακισμένους σε περιοδική άρνηση λήψης τροφής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας διότι φυλακίστηκε χωρίς δίκη. Με την επιστροφή του εισήχθη στο κύριο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας, όπου καλωσορίστηκε με τιμές ήρωα από δεκάδες υποστηρικτές της Χαμάς που κρατούσαν τις πράσινες και λευκές σημαίες της οργάνωσης Ο Ισμαήλ Χανίγιε, πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Χαμάς, εξήρε την προσωπικότητα του «αιχμάλωτου ήρωα».

Η προώθηση του Αϊμάν Σαραουνέχ είναι στο πλαίσιο της μείωσης της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ και παλαιστινίων ενόψει της άφιξης στην περιοχή την Τετάρτη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Το Ισραήλ δεν έκανε πάντως κάποιο επίσημο σχόλιο για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα