Ισπανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013

Η ισπανική οικονομία πρόκειται να επιστρέψει στην οδό της ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, υποστήριξε από το Νταβός της Ελβετίας ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος.

Το τρίτο τρίμηνο του 2013 η ισπανική οικονομία θα «σταθεροποιηθεί γύρω στο 0%» και στο «τέταρτο τρίμηνο θα επανέλθει στην οδό της ανάπτυξης», εκτίμησε ο ίδιος ενώπιον ομάδας δημοσιογράφων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που υπήρξε ευκαιρία να συγκεντρωθεί στο ελβετικό θέρετρο η πολιτική και οικονομική ηγεσία του πλανήτη.

Ο Ισπανός υπουργός πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνησή

του «πρόκειται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενθαρρύνει τις πιστώσεις».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το πρώτο τρίμηνο του φετινού έτους θα είναι «λιγότερο κακό από το τελευταίο του 2012» και πως το δεύτερο τρίμηνο του 2013 «θα είναι λιγότερο κακό από το προηγούμενο, το τρίτο θα σταθεροποιηθεί πέριξτου 0% και το τέταρτο τρίμηνο θα σημειώσει ελαφρά άνοδο».

Πάντως οι προβλέψεις της ισπανικής κυβέρνησης έρχονται σε αντίφαση με όσα προβλέπει το ΔΝΤ, το οποίο αναμένει συρρίκνωση του ισπανικού ΑΕΠ κατά 1,5% το 2013, την οποία θα ακολουθήσει μία αύξηση κατά 0,8% το 2014.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα