Ίσως τα τελευταία σκληρά μέτρα

«Εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί σωστά δεν θα χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Σημείωσε επίσης ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2012 ήταν καλύτερη από τις αρχικές προσδοκίες και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος. «Αν επιτευχθεί αυτό, τότε το 70%
της υπέρβασης του στόχου, θα μπορούσε να διατεθεί σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Αν είμαστε εντός στόχων, τότε τα μέτρα το 2014 θα μπορούσαν να μην είναι τόσο σκληρά», πρόσθεσε.

Αναγνωρίσε πάντως ότι το 2013 θα είναι «μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό λαό», αν και όπως είπε, «πλέον είναι εμφανές το φως στην άκρη του τούνελ».

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι πλέον ασήμαντη κι αυτό, όπως εξηγεί γιατί ο παρών κυβερνητικός συνασπισμός «είναι πολύ ισχυρός».

«Συνομιλώ σχεδόν καθημερινά και με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Είμαι ολοένα και πιο βέβαιος ότι αυτή η κυβέρνηση θα διαρκέσει. Είναι προς όφελος όλων, και των τριών, να έχει διάρκεια αυτή η κυβέρνηση.», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι είναι έργο της Δικαιοσύνης να διερευνήσει τι έχει γίνει. «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλο μυστήριο γύρω από το θέμα, απλά έλλειψη επιχειρημάτων από την πλευρά της αντιπολίτευσης για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην παρούσα φάση, για την οικονομία», παρατήρησε.
Keywords
Τυχαία Θέματα