Ιράκ: Πάνω από 1.000 νεκροί τον Ιανουάριο

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπουργείων Υγείας, Άμυνας και Εσωτερικών.

Συνολικά1.013 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών 795 πολίτες, 122 στρατιώτες και 96 αστυνομικοί.

Οαριθμός των νεκρών είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είχε καταγραφεί την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τον Απρίλιο του 2008, 1.073 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε όλη τη χώρα.

Εξάλλουτουλάχιστον 2.024 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια του προηγούμενουμήνα, μεταξύ

αυτών 1.633 πολίτες, 238 στρατιώτες και 135 αστυνομικοί.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 189 αντάρτες και συνέλαβαν 458.

Στομεταξύ τρεις ρουκέτες έπεσαν σήμερα στο αυστηρά φυλασσόμενο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές ένας διάδρομος αεροσκαφώνκαι ένα αεροπλάνο, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα, όπως δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η κυκλοφορία των αεροσκαφών δεν διακόπηκε, όμως η ικανότητα των ανταρτών να πλήξουν μια τόσο σημαντική εγκατάσταση είναι πιθανό να αυξήσει τις ανησυχίες όσον αφορά την ασφάλεια των ζωτικής σημασίας υποδομών του Ιράκ.

Μια από τις ρουκέτες προσγειώθηκε έξω από την περίμετρο του αεροδρομίου, όμως η δεύτερη έπεσεσε ένα διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και η τρίτη χτύπησε ένα αεροπλάνο, επεσήμανε η πηγή.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα