ΗΠΑ: Σύγκρουση τρένων με εύφλεκτα υλικά

Σιδηροδρομικό ατύχημα με εμπλοκή δύο εμπορικών τρένων, εκ των οποίων το ένα μετέφερε εύφλεκτο υλικό,σημειώθηκε στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ.

Για άγνωστους λόγους εκτροχιάστηκαν αρκετά βαγόνια αμαξοστοιχίας που μετέφερε μαζούτ. Γρήγορα τυλίχθηκαν στην φλόγες, άρχισαν να ακούγονται διαδοχικές εκρήξεις και ένα πυκνό σύννεφο καπνού σκέπασε την περιοχή.

Στο συμβάν ενεπλάκη και δεύτερο τρένο που μετέφερε σιτηρά. Παρόλα αυτά, οι αρχές έσπευσαν να επισημάνουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματίες.

Ωστόσο

σήμαναν «κόκκινο» συναγερμό για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αρχικά κάλεσαν τους 2.400 πολίτες του γειτονικού Κάσελτον να μη βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων. Λίγο αργότερα διέταξαν την εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων και την μεταφορά των κατοίκων τους σε καταφύγιο.

Για ώρες μετά το συμβάν, ακούγονταν ισχυρές εκρήξεις και όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο μαύρος καπνός ήταν ορατός από χιλιόμετρα μακριά.

Το συμβάν επανέφερε στην Β. Αμερική την συζήτηση για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών. Νωρίτερα στην χρονιά 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τον εκτροχιασμό στο Κεμπέκ τρένου που μετέφερε πετρέλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα