ΗΠΑ: Κλιμακώνεται η επίθεση κατά του Ρόμνεϊ

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα διπλασίασε σήμερα τα πλήγματα κατά του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ, μετά την συντριπτική ήττα του στις προκριματικές της Νότιας Καρολίνας, κάτι που αποτελεί απόδειξη --σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς-- ότι οι Αμερικανοί απορρίπτουν τις προτάσεις και την προσωπικότητα του αντιπάλου τους.

Ο Ρόμνεϊ, που επί μακρόν θεωρείτο ως φαβορί για να διεκδικήσει την προεδρία από τον Ομπάμα στις εκλογές

της 6ης Νοεμβρίου, υπέστη δεινή ήττα το Σάββατο στη Νότια Καρολίνα, όπου ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς εξασφάλισε τη νίκη με διαφορά σχεδόν 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο κ. Ρόμνεϊ, που θεωρείται μετριοπαθής, "βρίσκεται σε μια όλο και περισσότερο αποδυναμωμένη θέση σε όλες τις κατηγορίες ψηφοφόρων που είναι ζωτικής σημασίας για έναν Ρεπουμπλικάνο ώστε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές", διαβεβαίωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του Ομπάμα, Τζιμ Μεσίνα, σε ένα μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Ενώ απομένουν οκτώ ημέρες από την επόμενη προκριματική εκλογή στη διαδικασία ανακήρυξης των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων στη Φλόριντα (νοτιοανατολικά), ο κ. Μεσίνα δήλωσε ότι "όσα περισσότερα μαθαίνουν οι ψηφοφόροι για τον Ρόμνεϊ, τόσο χειρότερη γνώμη γι' αυτόν έχουν".

Η Ομάδα συνεχίζει έτσι τη στρατηγική των μετωπικών της επιθέσεων κατά του Ρόμνεϊ που πραγματοποιεί από τα τέλη του 2011, απόδειξη ότι θεωρεί τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης τον πιο επικίνδυνο αντίπαλό του.

Το μήνυμα του κ Μεσίνα δεν ρίχνει κανένα βέλος κατά του κ. Γκίνγκριτς, που θεωρείται εύκολος αντίπαλος για τον Ομπάμα: οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ένα προβάδισμα 11 μονάδων στον απερχόμενο δημοκρατικό πρόεδρο έναντι του πρώην Προέδρου της Βουλής, αρχιτέκτονα της "Νέας Δεξιάς" στη δεκαετία του 1990 στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα