Ημερίδα για την πεζοδρόμηση της Σταδίου

Ημερίδα με θέμα την εναλλακτική δυνατότητα πεζοδρόμησης της οδού Σταδίου, οργανώνεται αύριο 1 Μαρτίου, στις 11.30π.μ., υπό την αιγίδα του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και με την την χορηγία του ΙΑΝΟΥ.

Στην ημερίδα, που έχει τίτλο «ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ. Από την παρακμή στην ελπίδα», θα παρουσιαστεί σε προβολή μια καταγραφή της σημερινής εικόνας της Σταδίου.

Την φωτογραφική αυτή κάλυψη της Σταδίου του παρόντος, μαζί με εικόνες του παρελθόντος, έχει καταγράψει ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου.

Παράλληλα
θα παρουσιαστεί η ήδη δημοσιευμένη πρόταση για πεζοδρόμηση της οδού Σταδίου που έχει εκπονηθεί με πρωτοβουλία των αρχιτεκτόνων Δημήτρη Κονταργύρη και Ανδρέα Βεντουράκη, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στη συλλογική προσπάθεια ανασυγκρότησης του αθηναϊκού κέντρου, αλλά και σε περίπτωση που θα ματαιωνόταν η ήδη δρομολογημένη για εφαρμογή πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου, να την υποκαταστήσει ως «Σχέδιο Β».

Τα στοιχεία της προβολής-παρουσίασης θα σχολιαστούν από τους προσκεκλημένους ομιλητές. Θα προσκληθούν να μιλήσουν εκπρόσωποι της UIA, του ΣΑΔΑΣ, του Rethink Athens, του Reactivate Athens, των Σχολών Αρχιτεκτονικής, του ΕΙΑ, του Δήμου Αθηναίων, του ΥΠΕΚΑ, ΕΑΧΑ, του ΣΕΠΟΧ, Δημοσιογράφοι, Αρχιτέκτονες, Πολεοδόμοι, Κυκλοφοριολόγοι κλπ.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση που μπορεί να παραταθεί ως τις 17:00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Keywords
Τυχαία Θέματα