Ημερίδα για την εγκληματικότητα

Ημερίδα με θέμα «Εγκληματικότητα, Αστυνόμευση και (Αν)ασφάλεια στο Εμπορικό Κέντρο της Πρωτεύουσας» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου , το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και ο Συνήγορος του Πολίτη, στις 14 Μαρτίου 2012, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84», στο Γκάζι.

Στην ημερίδα παρουσιάζονται τα πορίσματα πρόσφατης έρευνας που διενεργήθηκε σε καταστηματάρχες και αστυνομικές υπηρεσίες της  Αθήνας και του  Πειραιά,

υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας και Διευθύντριας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κ.Χριστίνας Ζαραφωνίτου. Η έρευνα αυτή, που αποτελεί συνέχεια προγενέστερων ερευνών του ίδιου φορέα σχετικά με την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια των κατοίκων της Αθήνας, αναδεικνύει τις διαστάσεις που έχει προσλάβει  το πρόβλημα της εγκληματικότητας και τις συνέπειες του στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Καταγράφεται, επιπροσθέτως, ο ρόλος της αστυνόμευσης και αξιολογείται η αποτελεσματικότητα ιδιαίτερων μορφών της, όπως ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενώ παρουσιάζονται συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας παρουσιάζεται από το Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κ.Β.Καρύδη, η οπτική του φορέα σε σχέση με την αστική υποβάθμιση και τα δικαιώματα των πολιτών.

Η διευθύντρια  Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών κ. Ιωάννα Τσίγκανου παρουσιάζει το ερευνητικό έργο του φορέα της  για την επιχειρηματικότητα, τους κινδύνους και τον ανταγωνισμό στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα αναδεικνύονται  συγκεκριμένες λιγότερο ορατές ή και αθέατες όψεις του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.Στέφανος Χρήστου και εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τα συμπεράσματα της Ημερίδας συνοψίζει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιάννης Πανούσης.

Ραδιοφωνικός Σταθμός  «Αθήνα9,84»: Πειραιώς 100, Γκάζι

Ώρα έναρξης:18.00

Keywords
Τυχαία Θέματα