Ημέρα κινητοποιήσεων

Σειρά κινητοποιήσεων σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Χωρίς τρόλεϊ 12.30 με 15:30 θα μείνει η Αθήνα, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της πρώην ΗΛΠΑΠ ΑΕ.

Επτάωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

αντιδρώντας στα εγκαίνια του Προβλήτα 3 στο Λιμάνι του Πειραιά, που θα γίνουν το απόγευμα από τον ισχυρό άνδρα της Cosco, κάπτεν Γουέι Τζια Φου και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Την κινητοποίηση κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) μαζί με τα σωματεία - μέλη της, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών - Εποπτών ΟΛΠ με αίτημα «να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των λιμανιών», αλλά και να υπογραφεί ΣΣΕ στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων.


Στη διάρκεια της στάσης θα πραγματοποιηθούν «αγωνιστικές παρεμβάσεις» σε όλα τα λιμάνια, ενώ στον ΟΛΠ θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στις Πύλες του ΣΕΜΠΟ.

Πανελλαδική κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ, για το μέλλον του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Στις 11:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα του Οργανισμού στην οδό Ακαδημίας 22.

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών με 24ωρη πανελλαδική απεργία από τον ΟΚΑΝΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Παράσταση διαμαρτυρίας από σωματεία και συνδικαλιστές στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 2μ.μ.

Και αύριο κινητοποιήσεις

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο και μεθαύριο (27 και 28 Ιουνίου) οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) και το υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με το μέλλον των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, "η διάλυση των υπηρεσιών (εφορίες, ΓΓΠΣ, Ν.Π. ΥΠΟΙΚ κλπ), η ιδιωτικοποίηση των αντικειμένων, η ενοχοποίηση των εργαζομένων κλπ, έχουν ετοιμάσει το έδαφος. Το επόμενο στάδιο είναι οι απολύσεις".

Στο πλαίσιο των κινητιοποιήσεών τους προγραμματίζουν συγκέντρωση την Πέμπτη (27.6) στις 10 και μισή το πρωί στην Πλ.Κοραή.

Σημειώνεται ότι οι προθεσμίες που λήγουν για τους φορολογούμενους αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή (ληξιπρόθεσμες οφειλές, κ.α..) μεταφέρονται κατά μία εργάσιμη μέρα, δηλαδή για την ερχόμενη Δευτέρα.

Και με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα