Ικανοποιημένη η Βαλαβάνη

Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίστηκε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, από την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τονίζοντας ότι όχι μόνο έπιασε τους στόχους της αλλά ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Βαλαβάνη, από τις 18 Απριλίου που ξεκίνησε η εφαρμογή της ρύθμισης και μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 8 Μαΐου, κατατέθηκαν
380.000 αιτήσεις οφειλετών που ζητούν ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών τους, το ύψος των οποίων ανέρχονται συνολικά στα 2,8 δισ. ευρώ, έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής 135 εκ. ευρώ μετρητά και μέσα στο 2015 αναμένεται να εισπραχθούν άλλα 417 εκατ. ευρώ.

Τέλος, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δήλωσης Ε9 για όσους έχουν μεταβολές στα ακίνητα τους το 2014 και το 2015, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κα Βαλαβάνη. Επίσης δίνεται η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων και μη φορολογικών οφειλών όπως οι τελωνειακές ενώ επανέρχεται το καθεστώς της πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα