Ιερώνυμος για την απαγωγή του Μητροπολίτη

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, εξέφρασε την συμπαράσταση του προς το Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά πρός τον Πατριάρχη κ. Ιωάννη για τις δραματικές εξελίξεις πουσχετίζονται με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου, ο οποίοςείναι αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας. Ο κ. Ιερώνυμος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την απαγωγή και αμέσως άρχισε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς

και με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αρχιεπίσκοπος,ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η δοκιμασία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη και ενσυνόλω του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου να ξεπεραστεί άμεσα. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο πως ήδη έχουν τεθεί σε κινητοποίηση όλοι οι μηχανισμοί του Υπουργείου Εξωτερικών, τόσοσε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε το ταχύτερο δυνατόν ηυπόθεση να έχει αίσια έκβαση.

Ο κ. Ιερώνυμος μάλιστα δήλωσε σχετικά:

«Εκφράζω ολόψυχα τη συμπαράστασή μου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά στον Μακαριώτατο κ. Ιωάννη, ο οποίος λίγο μόλις καιρό μετά τηνεκλογή του στο θρόνο του παλαίφατου Πατριαρχείου, δοκιμάζεται σκληρά.

Εύχομαι και προσεύχομαι αυτή η δραματική περιπέτεια, με τη βοήθεια του Θεού, να τελειώσει σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για κληρικό που με την παρουσία και το έργο του τιμά την Εκκλησία.

Και ας γνωρίζουν όλοι ότι οι διάκονοι της Εκκλησίας λειτουργούν πάνταως πρεσβευτές και αγγελιοφόροι της ειρήνης, ιδιαίτερα στις εύφλεκτες ζώνες του πλανήτη μας, και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα