Η Ζ. Μακρή στον ΑΘΗΝΑ984

Η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, μίλησε την 1/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Με αφορμή τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα έπειτα από ελέγχους και δείχνουν 500.000 περιπτώσεις που εμφανίζονται να κάνουν χρήση υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσα σ' ένα εξάμηνο,

μεταξύ άλλων, είπε:

«Μιλάμε για μισό εκατομμύριο και πλέον πράξεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οι

οφελούμενοι να ήταν αριθμητικά ελάχιστοι. Και αυτό το κάνει ακόμη πιο ύποπτο και ελεγκτέο. Είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία αριθμητικά... Νομίζω ότι κάποτε θα πρέπει να σταματήσουμε να τα καταγγέλουμε μόνο πολιτικά και θα πρέπει επιτέλους να ελεγχθούν από τη δικαιοσύνη και να παταχθούν εν τη γενέσει. Το μισό εκατομμύριο μ' έκανε να αναρρωτηθώ -εμένα που δεν είμαι γιατρός και είμαι ελάχιστους μήνες στο υπουργείο-, γιατί άραγε έχουμε τόση ανάγκη ιατρικές πράξεις. Έχουμε επίσης την παγκόσμια ιατρική επιτυχία -και το λέω ειρωνικά-, ένας στους δύο ασθενείς μας να μπορεί να είναι εσωτερικός και να δέχεται πράξεις από κέντρο ημέρας που γίνεται μόνο όταν πρέπει να επανενταχθεί στην κοινωνία. Δηλαδή σε εμάς, ο ένας στους δύο γίνεται καλά;».

Και πρόσθεσε: «Είναι ένας δειγματοληπτικός έλεγχος που ξεκίνησε από αυτό τον αριθμό των πράξεων και έγινε μόνο με βάση το ΑΜΚΑ. Ξέρετε τι θα γίνει όταν θα προχωρήσουμε σε παραπεμπτικές πράξεις ιατρών ή σε επιτόπιους ελέγχους; Εύχομαι και ελπίζω τίποτα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμη πιο ανησυχητικά τα αποτελέσματα... Πρέπει να υπάρξει επιτέλους τιμωρία. Την πρακτική που ακολούθησα με τον ΟΚΑΝΑ, θα την ακολουθήσω και εδώ. Σύντομα, γρήγορα έλεγχος, με την συνδρομή των θεσμικών παραγώντων, ώστε να αντιληφθούμε ότι σε αυτό τον τόπο δεν υπάρχει μόνο καταγγελία, αλλά υπάρχει και τιμωρία. Δεν θα εξαιρεθούν από τον έλεγχο ούτε δομές στις οποίες συμμετέχουν εν ενεργεία πολιτικοί, ούτε δομές στις οποίες συμμετέχουν συγγενείς συνδικαλιστών που μονίμως αντιδρούν, ούτε και δομές στις οποίες συμμετέχουν οι έχοντες διαχρονικά ασυλία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα