Η Υγεία σε κρίση

Μεγάλη έρευνα του Αθήνα 9.84, την Παρασκευή 24 Μαΐου, για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί κατά τη διάρκεια των γενικών εφημεριών, στα δημόσια νοσοκομεία.

Νέοι γιατροί, με όραμα για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας που στις πλάτες τους πέφτει το βάρος των εφημεριών, δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτεία, που όχι απλώς δεν αναγνωρίζει την προσφορά τους, αλλά δεν τους
καταβάλλει επί μήνες, τις δεδουλευμένες εφημερίες.

Γιατροί άυπνοι, κουρασμένοι, σε δημόσια νοσοκομεία που θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες, με τεράστιες ελλείψεις σε βασικά υλικά και μηχανήματα, τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και μάχονται για να κρατήσουν ζωντανούς ασθενείς και σύστημα.

Επιπλέον, γίνονται αποδέκτες παραπόνων και ανάρμοστων συμπεριφορών από αγανακτισμένους πολίτες που στοιβάζονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων, μετά από πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία, για μια εξέταση.

Νέοι γιατροί, ασθενείς και οι συνοδοί τους, μιλούν ανοιχτά στον ΑΘΗΝΑ 984, και καταθέτουν τις εμπειρίες τους από ένα δημόσιο σύστημα που καταρρέει.

Την Παρασκευή 24 Μαϊου ο ΑΘΗΝΑ 9.84 από τις 9 το πρωί και για 5 ώρες φέρνει αυτά τα φλέγοντα ζητήματα στην επιφάνεια, μέσα από ένα ζωντανό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Νόνη Καραγιάννη, με τις συντάκτριες υγείας Νίνα Κομνηνού και Έλενα Μπρέγιαννη, οι οποίες επιμελήθηκαν την έρευνα.

Στο ρεπορτάζ συμμετείχε η Νάντια Σκεπετάρη.

Στο ραδιοθάλαμο του Αθήνα 9.84, οι εκπρόσωποι του Κινήματος Νέων Γιατρών, Γιάννης Καλλιάτσος και Νικήτας Νανίδης, θα μιλήσουν εφ' όλης της ύλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα