Η τρόικα ξανάρχεται

Στη σκιά της σφοδρής κόντρας ΔΝΤ-ΕΕ για τα λάθη χειρισμών και εκτιμήσεων στο πρώτο μνημόνιο για την Ελλάδα, έρχονται σήμερα στη χώρα μας οι επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων για τη συνέχεια της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Θα συναντηθούν αργότερα το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,

ο οποίος σε συνέντευξή του τόνισε ότι η παραδοχή του ΔΝΤ δίνει «δύναμη διαπραγμάτευσης» στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως οι δεσμεύσεις πρέπει να υλοποιηθούν. Ανάμεσα στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά στην διαπραγμάτευση, το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, η φορολογία των ακινήτων, το φορο-νομοσχέδιο και απολύσεις στο Δημόσιο.


Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης πρέπει να προσκομίσει βεβαιωμένα στοιχεία για την ένταξη 12.500 υπαλλήλων σε πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος του μήνα, κυρίως δε για 2.000 απολύσεις έως τα τέλη Ιουλίου. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Η ρύθμιση θα αφορά υπαλλήλους που βρίσκονται τρία χρόνια πριν τη θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος και η εφημερίδα σημειώνει πως ήδη η τρόικα έχει ανάψει το πράσινο φως για τη ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα