Η Σλοβενία δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια

Η Σλοβενία δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια και είναι ικανή να επιλύσει τα προβλήματά της, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Μπόρουτ Πάχορ, τον Γερμανό ομόλογό του Γιοάκιμ Γκάουκ και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια των ξεχωριστών συναντήσεων που είχε μαζί τους, στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Ο κ. Πάχορ προσκάλεσε τους Γερμανούς επενδυτές
να δραστηριοποιηθούν στη Σλοβενία, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Σλοβενίας που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "STA".

Οι οικονομικές σχέσεις της Σλοβενίας και της Γερμανίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Πάχορ με την κ. Μέρκελ, η οποία επεσήμανε ότι είναι αναγκαία μια ειδική κυβερνητική στρατηγική για να μπορέσει η Σλοβενία να έχει τη στήριξη των ξένων επενδυτών.

Ο κ. Πάχορ τόνισε ότι οι ξένες επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες στη Σλοβενία, ιδίως δε, υπό το «πρίσμα» του κυβερνητικού σχεδιασμού ιδιωτικοποίησης ορισμένων κρατικών εταιρειών.

Ο κ. Πάχορ και η κ. Μέρκελ συζήτησαν, επίσης, το μέλλον της Ευρώπης, σημειώνοντας πως οι χώρες πρέπει να «παλέψουν» μαζί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, η κ. Μέρκελ χαιρέτισε τον «ηγετικό ρόλο της Σλοβενίας στα δυτικά Βαλκάνια», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της προεδρίας της Σλοβενίας.

Στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, ο κ. Πάχορ ανέφερε ότι η Σλοβενία θα συνεχίσει την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη βελτίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας και του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Οι κ.κ. Πάχορ και Γκάουκ συζήτησαν, επίσης, για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι «πρέπει να ενθαρρυνθεί ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των χωρών που θα επιτρέψει τη συμφιλίωση και θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που θα οδηγήσει στην επίλυση των ανοικτών ζητημάτων» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα