Η σκοτεινή πλευρά της Ψηφιακής Επανάστασης

Αντιμέτωποι με το ερώτημα «με ποιόν τρόπο μπορείς να εξηγήσεις στους Βορειοκορεάτες τι είναι το youtube όταν δεν γνωρίζουν τι είναι το ίντερνετ», ήρθαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στη Βόρειο Κορέα ο Έρικ Σμιντ εκτελεστικός πρόεδρος της Google και ο Τζάρεντ Κόεν διευθυντής της Google Ideas.

Τα στελέχη της Google

μίλησαν στη Wall Street Journal με αφορμή την κυκλοφορία από αύριο του νέου βιβλίου τους με τίτλο: «Η νέα ψηφιακή εποχή: Επανασχεδιασμός του μέλλοντος των ανθρώπων, των εθνών και των επιχειρήσεων».

Όπως αναφέρουν, κατέληξαν να περιγράφουν το ίντερνετ σε Βορειοκορεάτες αναδεικνύοντας τις αξίες του: ελευθερία της έκφρασης, ελευθερία επικοινωνίας, κριτική σκέψη, αξιοκρατία. Έννοιες, όπως υποστηρίζουν που δεν συμβαδίζουν με το δικτατορικό καθεστώς, όπου πηγή όλων των πληροφοριών είναι ο «σεβαστός ηγέτης» και όπου η οποιαδήποτε αμφισβήτηση τιμωρείται και διώξεις για τους ίδιους τους αμφισβητίες και τις οικογένειές τους. Ο Σμιντ και ο Κόεν μίλησαν για την εμπειρία τους στη Wall Street Journal και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το ίντερνετ απέχει πολύ από το να προσφέρει κάτι καλό και θετικό στους πολίτες που ζουν σε δικτατορικά καθεστώτα σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα