Η Σάλκε απαντά για τη σημαία των Σκοπίων

Η Σάλκε πήρε θέση για τη σημαία της ΠΓΔΜ που υψώθηκε στο πέταλο των φανατικών οπαδών της, σημειώνοντας ότι ανάμεσά τους ήταν οπαδοί της Βαρντάρ Σκοπίων.

Παράλληλα οι Γερμανοί τα ρίχνουν και στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στη «Βέλιτνς Αρένα», σημειώνοντας τη χρησιμοποίηση κροτίδων και την ύπαρξη προκλητικών πανό, ενώ καταδικάζουν τη στάση της αστυνομίας

απέναντι στο γεγονός.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής ομάδας: «Εμφανίστηκε μια σημαία των Σκοπίων, από τους Ultras της Βαρντάρ, που είναι φίλοι των Ultras της Σάλκε. Κατά την άποψη της αστυνομίας, αυτή η σημαία συνιστά πράξη υποκίνησης εθνικού μίσους. Η σημαία θεωρήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σαν μια τεράστια πρόκληση.

Η κατάσταση άρχισε να κλιμακώνεται και οι Έλληνες οπαδοί απείλησαν να «επιτεθούν» στη βόρεια κερκίδα. Ωστόσο πριν από αυτό, θα πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός πως είχαν κροτίδες και πυροτεχνήματα, ενώ είχαν κρεμαστεί πολυάριθμα προκλητικά πανό.

Η απαίτηση της αστυνομίας να κατέβει η σημαία των Σκοπίων αγνοήθηκε από τους υποστηρικτές της Σάλκε και αυτό οδήγησε σε δραματικές συνέπειες», σημειώνεται από γερμανικής πλευράς.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σάλκε, Πίτερ Πίτερς, από την πλευρά του δήλωσε: «Αυτή η ενέργεια (σ.σ. ήταν εντελώς δυσανάλογη.

Δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή κατανόηση γι αυτό. Το περιστατικό αυτό πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά».

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην κερκίδα των οπαδών της Σάλκε, για να επιβάλλουν την τάξη, πέρα από τα ρόπαλα, χρησιμοποίησαν και σπρέι πιπεριού!

Keywords
Τυχαία Θέματα