Η Σ. Βούλτεψη στον ΑΘΗΝΑ984

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στις 10/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου,

μεταξύ άλλων είπε:

* Για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις:

«Νομίζω ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν κάποια ταξίδια στο εξωτερικό και να δουν τα ασφαλιστικά συστήματα άλλων χωρών, το μέσο όρο αναμονής τους για εξέταση, διότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν συμβαίνει πουθενά αλλού. Όταν σ' ένα μήνα έχεις 10 εκατομμύρια αξονικές σημαίνει
ότι κάτι συμβαίνει και αντί να ξεκινήσουμε την συζήτηση από εκεί, την ξεκινάμε για το πότε πρέπει να γίνει το τεστ ΠΑΠ. Το τεστ ΠΑΠ δεν πρέπει να γίνεται από 15 χρονών. Η μαστογραφία δεν πρέπει να γίνεται κάθε τόσο. Να ξεκινήσουμε με το τι γίνεται σε άλλες χώρες που σου λέει σε τρεις μήνες, διότι δεν μεγαλώνει ο καρκίνος τόσο γρήγορα. Αυτή την απάντηση παίρνεις στις προηγμένες χώρες. Εδώ το έχουμε παρακάνει. Το στραβό διορθώνεται μόνο όταν περιοριστούν οι εξετάσεις. Δεν χρειάζονται αυτές οι εξετάσεις. Πιστεύω ότι ίσως δεν γίνονται κιόλας. Δεν είμαι σίγουρη τι γίνεται. Δεν είμαι σίγουρη για τίποτα πια. 10 εκατομμύρια αξονικές το μήνα σημαίνει ότι αρρωστήσαμε όλοι... Αυτό το πράγμα, να δεχόμαστε, δηλαδή, να θησαυρίζουν όλοι αυτοί, να είναι δισεκατομμυριούχοι, να έχουν σκάφη, ν' αγοράζουν σπίτια, να έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό και εμείς σαν ηλίθιοι να νομίζουμε ότι έτσι προστατεύουμε την υγεία μας, ότι προστατεύεται, δηλαδή, η υγεία κάποιου αν κάνει μαστογραφία κάθε έξι μήνες... Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δεν είναι υπερβολή. Είναι εθνική προδοσία... Πώς γίνονται τόσες δαπάνες για την υγεία; Είμαστε ο πιο άρρωστος λαός; Αφού είμαστε ο πιο υγιής λαός. Εδώ βγήκε έρευνα που αναφέρει ότι σε καιρό κρίσης μειώθηκε το ποσοστό των αυτοκτονιών...».

Δημοσιογράφος: Μπορούμε να βρούμε αυτούς που συνταγογραφούν χωρίς λόγο;

Σ. Βούλτεψη: «Αν δεν υπάρξει έλεγχος, πώς θα τους βρούμε; Θα βάζουμε έναν αστυνομικό δίπλα στον καθένα που συνταγογραφεί;... Αυτή η αρνητική δημοσιότητα, αυτός ο πανικός που έγινε χθες από τα ΜΜΕ ότι τελειώσαμε και δεν θα κάνουμε πια εξετάσεις... Η χώρα δηλαδή που κάνει 10 εκατομμύρια αξονικές και μαγνητικές, δεν θα κάνει εξετάσεις ξαφνικά. Αυτή η χθεσινή προπαγάνδα ήταν άνευ προηγουμένου... Πρέπει να σταματήσουν οι μάχες οπισθοφυλακών. Ενοχλήθηκα πάρα πολύ από αυτόν τον επικοινωνιακό ορυμαγδό, βάσει του οποίου ξαφνικά ήρθε το τέλος του κόσμου στην Ελλάδα».

* Για την απεμπλοκή από το ΔΝΤ:

Δημοσιογράφος: Το τέλος της τρόικας έρχεται;

Σ. Βούλτεψη: «Το πρόγραμμα τελειώνει. Η χώρα στέκεται στα πόδια της. Όλα τα στοιχεία είναι θετικά. Μία χώρα, η οποία κατάφερε μετά από τέτοια περιπέτεια και με τόση ύφεση, να δανείζεται ξανά, να μην έχει τα spread που είχε, είναι μία χώρα που ξεκινά να συζητήσει το χρέος της».

* Για τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε από άλλες χώρες ό,τι είναι χρήσιμο όσον αφορά τα συστήματα φορολογίας; Γιατί το μείον 20% στον ΕΝΦΙΑ είναι δώρο - άδωρο με τους περιορισμούς και τεκμήρια που μπαίνουν...

Σ. Βούλτεψη: «Δεν θα κάνουμε κάτι που θα είναι εκτός του προϋπολογισμού. Όταν κυβερνάς, έχεις μπροστά σου έναν προϋπολογισμό, τον οποίο πρέπει να εκτελέσεις και πρέπει να κινηθείς στα πλαίσια του. Διαφορετικά δεν θα υπήρχαν οι προϋπολογισμοί, αν είναι να τους υπερβαίνεις. Όταν δεν κυβερνάς βέβαια, μπορείς να φαντασιώνεσαι όποιον προϋπολογισμό θέλεις. Δεν σε εμποδίζει κανείς. Ο προϋπολογισμός μας είναι συγκεκριμένος. Οι διορθώσεις που έπρεπε να γίνουν και μάλιστα πολύ γρήγορα, διότι πρέπει ν' αρχίσει η καταβολή των δόσεων, ήταν αυτές. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η κατεύθυνσή μας είναι να προχωρήσουμε σε φοροελαφρύνσεις και όχι μόνο στον ΕΝΦΙΑ. Αυτό θα γίνει σταδιακά, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική μας κατάσταση και να μη μας επαναφέρει στο φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων».

* Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας:

Δημοσιογράφος: Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είμαστε σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας:

Σ. Βούλτεψη: «Θεωρώ ότι υπάρχει ο ικανός, ο σωστός, ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να συνεχίσει αδιατάρακτα η χώρα την πορεία της και να γίνουν κανονικά οι εκλογές στο τέλος τετραετίας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα