Η Σ. Σπυροπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Σουλτάνα Σπυροπούλου, μίλησε στις 8/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιώργο Αποστολίδη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το φωτισμό της Αθήνας:

«Ο φωτισμός είναι από τα πολύ σοβαρά ζητήματα της πόλης και δώσαμε μεγάλο βάρος προσπαθώντας να εντοπίσουμε -επειδή τα οικονομικά είναι πάρα πολύ περιορισμένα-, πού υπήρχε πρόβλημα. Κάναμε παρεμβάσεις, οι οποίες μπορεί να είναι σημειακές, αλλά δίνουν ένα συνολικό αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό από αυτό που υπήρχε. Φωτίσαμε ιδιαίτερα
επιβαρυμένες περιοχές, όπως το κέντρο της πόλης, την Γερανίου, την Τοσίτσα, την Ομόνοια και δίνοντας μια συνέχεια σε αυτό που ήδη υπήρχε και κάνοντας, σχεδόν με καμία οικονομική επιβάρυνση, μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά τον φωτισμό της πόλης στα κρίσιμα σημεία της».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα, έχουμε περίπου 65.000 φωτιστικά στην πόλη, τα οποία θέλουν συντήρηση, αλλαγή οι λαμπτήρες, χωρίς να έχουμε στοκ στις αποθήκες, βγάλαμε αυτή την χρονιά και πιστεύω η φετινή θα είναι πολύ καλύτερη. Αλλάξαμε περίπου 10.000 λάμπες αυτό το χρόνο και τη φωτίσαμε, επίσης με τις δικές μας δυνάμεις, την στολίσαμε, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε μια δραχμή παραπάνω, με την προσπάθεια πάλι που κάνει ο δήμος για αυτή. Δεν ήταν εύκολη η δουλειά, παλιά δινόταν έξω, στοίχιζε πάρα πολλά λεφτά. Τώρα καταφέραμε και κάναμε όλο το φωτισμό της πόλης με τις δυνάμεις του δήμου».

* Για τα πεζοδρόμια:

«Είχαμε 10.000 περίπου, 9.850 και έχουμε ανταποκριθεί στις 9.200 μέχρι τώρα. Το μεγάλο πρόβλημα της πόλης, που είναι και πάρα πολύ επικίνδυνο, έχει σχέση με το ότι λείπουν πάρα πολλές σχάρες. Κάποιοι τις παίρνουν γιατί είναι σίδηρος και έχει αξία, καπάκια, όμως αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην πόλη, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Ξαφνικά, όπως περπατάς, να μην υπάρχει καπάκι και μια σχάρα ομβρίων. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και προσπαθούμε, βέβαια, να τα αντικαθιστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα άλλο σοβαρό θέμα, που έχει να κάνει με τα οδοστρώματα και τα πεζοδρόμια. Έχει σχέση με τις παρεμβάσεις που κάνουν όλοι οι φορείς, όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η ΕΠΑ, διότι τα δίκτυα τους όλα φιλοξενούνται στην πόλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλα αυτά τα "φιδάκια" μες στην πόλη. Οφείλονται ακριβώς στο σκάψιμο και στο πέρασμα που γίνεται όλων αυτών των δικτύων. Δίνουμε περίπου 4.000 άδειες το χρόνο για το "μες στην πόλη"».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα