Η Ρεάλ πρωταθλήτρια

Πρωταθλήτρια Ισπανίας είναι ουσιαστικά ξανά από το Σάββατο η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την πολύ μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου.

Το συγκεκριμένο «κλάσικο» δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, σίγουρα όμως θα μείνει αξέχαστο στους φιλάθλους των «μερένγκες», που είδαν την ομάδα τους να κερδίζει τη μισητή τους αντίπαλο εκτός έδρας για πρώτη φορά από το 2007. Με αυτή τη νίκη οι Μαδριλένοι έφτασαν τους 88 βαθμούς τρεις στροφές πριν το φινάλε της Primera Division
και εκτός και αν «αυτοκτονήσουν», αποκλείεται να χάσουν τον τίτλο (τον πρώτο τους πρωταθλήματος από το 2008) από τους «μπλαουγκράνα», που παρέμειναν στους 81. Σημειωτέον, πως αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Ζοσέ Μουρίνιο μέσα στο Καμπ Νου με οποιοδήποτε σύλλογο.

Οι Καταλανοί ήταν σαφώς ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου, έχοντας σχεδόν την απόλυτη κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να μπορούν να βγάλουν ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από την εστία του Ίκερ Κασίγιας. Την ίδια ώρα η Ρεάλ αμυνόταν μαζικά και περίμενε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση ή στημένη φάση, όπως και έγινε.

Το 1-0 ήρθε στο 17'. Σε κόρνερ του Ντι Μαρία ο Πέπε πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και πήρε την κεφαλιά. Ο Βαλντές απέκρουσε, αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα και ο Κεντίρα που καιροφυλακτούσε την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα.

Το προβάδισμα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κλειστούν ακόμα πιο πολύ στην περιοχή τους και έτσι σε όλο το υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που πίεζε ασφυκτικά, όμως τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε, οι ποδοσφαιριστές της τις σπατάλησαν με απαράδεκτα τελειώματα.
Παρόλα αυτά, στο 70' ο Αλέξις Σάντσες, που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Τσάβι, θα έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Με αναπτερωμένο το ηθικό οι γηπεδούχοι έμοιαζαν έτοιμοι να πιέσουν μέχρι τέλους τους αντιπάλους τους για το νικητήριο γκολ, όμως μια αντεπίθεση ήταν αρκετή για το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο να κάνει τη ζημιά. Στο 73' ο Οζίλ με πολύ όμορφη μπαλιά βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο πίσω από την πλάτη της άμυνας της Μπαρτσελόνα και ο Πορτογάλος αφού πέρασε και τον Βαλντές, έγραψε το τελικό 2-1.
Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα