Πρωτοχρονιά ανά τον κόσμο

Το 2013 υποδέχθηκαν ήδη τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού και η N.Ζηλανδία ενώ στην Αυστραλία τουλάχιστον 1,5 εκατ. άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στον κόλπο του Σίδνεϊ, για το υπερθέαμα πυροτεχνημάτων που σημαδεύει την έλευση του νέου έτους.

Στο Ντουμπάι, δεκάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τους 200 ορόφους του Μπουρτζ Χαλίφα, του υψηλότερου πύργου στον κόσμο, υπό τους ήχους συμφωνικής μουσικής που θα παίζει ζωντανά η φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας.

Στην Ευρώπη, οι εορτασμοί θα αρχίσουν από τη Ρωσία, με πυροτεχνήματα στην

Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ενώ στο Παρίσι όπου πολλές φορές τα τελευταία χρόνια η Πρωτοχρονιά σημαδεύτηκε από βανδαλισμούς. το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε ετοιμότητα 53.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες.

Στο Καράκας της Βενεζουέλας, οι κάτοικοι θα στερηθούν την παραδοσιακή συναυλία που δίνεται κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς, στην πλατεία Μπολίβαρ, λόγω των τελευταίων ανησυχητικών νέων για την κατάσταση της υγείας του προέδρου Ούγκο Τσάβες που νοσηλεύεται στην Αβάνα.

Στην Ινδία, με διαδηλώσεις ετοιμάζονται να υποδεχθούν το νέο έτος χιλιάδες άνθρωποι ενώ σε ορισμένα σημεία ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις, στον απόηχο του θανάτου της 23χρονης φοιτήτριας η οποία στις 16 Δεκεμβρίου έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και κακοποίησης μέσα σε λεωφορείο του Δελχί.

Keywords
Τυχαία Θέματα