Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Έφτασε λοιπόν η μεγάλη στιγμή που περιμέναμε όλοι και κυρίως η Εθνική μας ομάδα. Ο αποψινός προημιτελικός με την Ισπανία στις 19:30-ΑΝΤ1-ΟΤΕSport, είναι το παιχνίδι μεταξύ της απόλυτης επιτυχίας και της απογοήτευσης.

Η πολύ λεπτή...κλωστή που χωρίζει τον ενθουσιασμό από την κατάθλιψη, την είσοδο στη μάχη των μεταλλίων, της απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τον ελάχιστο στόχο της συμμετοχής σε ένα από τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά και την εσωτερική

μουρμούρα ενός αποκλεισμού από την επιτυχία.

Τα μέλη της Εθνικής ομάδας έχουν απόλυτη συναίσθηση της κρισιμότητας του αγώνα όσο και των μεγάλων δυνατοτήτων τους. Αυτές θέλουν να εμφανίσουν στο παρκέ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μας έχει πικράνει κατ' επανάληψη, ακόμη και στις στιγμές των θριάμβων της Εθνικής άφηνε το κακό του στίγμα, από την ανώδυνη ήττα μας στο Ευρωμπάσκετ του 1987, μέχρι εκείνη, την πιο βαριά, στον τελικό του Μουντομπάσκετ του 2006. Η Ισπανία δεν τρομάζει πλέον όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι λαβωμένη από απουσίες (Μαρκ Γκασόλ, Ναβάρο, Καλντερόν, Ρούμπιο, Ιμπάκα) και προβλήματα (πονά αλλά θα παίξει ο Πάου Γκασόλ, ενοχλήσεις ο Γιουλ, αμυγδαλίτιδα ο Ρίμπας, αμφίβολος λόγω μέσης ο Ρούντι), δεν έχει πείσει με την ως τώρα εικόνα της στο Ευρωμπάσκετ, αλλά όποιος την υποτιμήσει θα το μετανιώσει.

Οι δρόμοι της...Αρετής και της Κακίας, είναι απόψε μπροστά στην ομάδα μας. Νικάμε, μπαίνουμε τετράδα, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, περιμένουμε την Πέμπτη στις 22:00 το νικητή του Γαλλία-Λετονία και διεκδικούμε από το χρυσό μετάλλιο και την απευθείας πρόκριση στο Ρίο, μέσω πρώτης ή δεύτερης θέσης, μέχρι το χάλκινο μετάλλιο έχοντας «μαξιλαράκι» τη δεδομένη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ή χάνουμε, προσγειωνόμαστε ανώμαλα από το 6/6, τα όνειρα σταματούν εδώ, απογοητευόμαστε, διαβάζουμε πρωτοσέλιδα με αφορισμούς και προπονητές της κερκίδας και ψάχνουμε κουράγιο για να αποφύγουμε την όγδοη θέση παίζοντας την Πέμπτη στις 17:00 πρώτο αγώνα κατάταξης (με τον ηττημένο του Γαλλία-Λετονία). Αν νικήσουμε εκεί, ολοκληρώνουμε την παρουσία μας στη διοργάνωση, αν όχι, την επομένη (Παρασκευή 18/9, 19:30) θα παίξουμε με τον ηττημένο του άλλου πρώτου αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Ευτυχώς στην αποψινή μεγάλη προσπάθεια ο Φώτης Κατσικάρης δεν έχει προβλήματα καθώς βλέπει όλους του τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και ψυχολογικά έτοιμους για την μεγάλη αναμέτρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα