«Η Ώρα του Μυστικού Δείπνου»

Τις συγκλονιστικές στιγμές του τελευταίου δείπνου του Ιησού με τους μαθητές του, στο οποίο προσδιορίστηκαν η έννοια της αγάπης και η σημασία του φόβου και της προδοσίας μεταφέρει το έργο «Η Ώρα του Μυστικού Δείπνου».

Η παράσταση επαναφέρει τη φόρμα «λειτουργικό δράμα», η οποία εμφανίστηκε τον 10ο αιώνα, και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή μέχρι τον 17ο σε ελληνικές περιοχές στις οποίες άκμασε το φράγκικο στοιχείο, όπως η Κρήτη, η Νάξος, η Σύρος και η Χίος. Τότε, το λειτουργικό δράμα

μετέφερε στους θεατές χριστιανικές ιστορίες. Σήμερα, το νόημα της διδασκαλίας του Ιησού αναβιώνει μέσα από το λιμπρέτο του Γιώργου Ψάλτη, σε μελοποίηση Φίλιππου Τσαλαχούρη.

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη. Ένας συν δώδεκα τραγουδιστές σε ένα τραπέζι, οι θεατές γύρω τους παρακολουθούν.

Συμμετέχει χορωδία αγγέλων και ο ήχος οργάνου και κρουστών.

Ιησούς: Άγγελος Χονδρογιάννης
Πέτρος: Αλέξανδρος Σταυρακάκης
Ιωάννης: Χρήστος Κεχρής
Μαθητές: Αλέξανδρος Γάβαρης, Σταύρος Γιαννουλάδης, Νικήτας Γκρίτζαλης, Γιάννης Δενδρινός, Θοδωρής Μωραίτης, Σταμάτης Παυλούς, Νίκος Πετρίδης, Βασίλης Τσακατούρας, Φίλιππος Τσαλαχούρης, Χρήστος Χριστοδούλου
OPUS FEMINA, Γυναικείο Φωνητικό σύνολο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορινθίων
Διεύθυνση διδασκαλία: Φάλια Παπαγιαννοπούλου
Όργανο: Χριστίνα Αντωνιάδου
Κρουστά: Νίκος Μεταλλινός

Μουσείο Μπενάκη-Κεντρικό Κτήριο, Κουμπάρη

Ώρες: 20.30

Εισιτήρια: 5 και 3 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα