Η ώρα της Γης

Για έβδομη συνεχή χρονιά ηΕλλάδα μένει πιστή στο ραντεβού της μετην Ώρα της Γης, συμμετέχονταςστην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στηνκλιματική αλλαγή. Η εκστρατείαξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία, μεπρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικούοργανισμού «Παγκόσμιο Ταμείο για τηΦύση».

Έτσι, σήμερα οι πολίτεςκαλούνται να σβήσουν τα φώτα για μίαώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, προκειμένουνα στείλουν μήνυμα για την προστασίατου περιβάλλοντος. Πολλοί είναι οιδήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή καικαλούν τους

πολίτες να λάβουν μέροςστη συγκεκριμένη εκστρατεία, ενώ ταφώτα θα σβήσουν και στον Ιερό Βράχο τηςΑκρόπολης.

Την παγκόσμια αυτή πρωτοβουλίαστηρίζουν και οι Συγκοινωνίες Αθηνών,που μέσω ενός σύντομου ηχητικού μηνύματοςπου θα ακούγεται σε όλες τις αποβάθρεςτου μετρό και του τραμ, θα ενημερώνουντο πολίτες για την «Ώρα της Γης»,προσκαλώντας τους να συμμετάσχουνστην εκστρατεία ευαισθητοποίησης γιατο περιβάλλον. Στην ίδια πρωτοβουλίαθα συμμετάσχει και ο Διεθνής ΑερολιμέναςΑθηνών.

Η απενεργοποίηση των φώτωνκατέχει επιπλέον σημασία, λόγω τωνεπερχόμενων συνομιλιών για τοκλίμα στο Παρίσι, υπογραμμίζει ογενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν ΚιΜουν. Η Γαλλία ορίστηκε επισήμως ηχώρα η οποία θα φιλοξενήσει την 21ηΔιάσκεψη για το κλίμα, μία διάσκεψη πουδιαφαίνεται κρίσιμη, γιατί πρέπει νακαταλήξει σε μια διεθνή συμφωνία γιατη συγκράτηση της αύξησης της μέσηςπαγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους2 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κόλιν Μπατφιλντ, διευθυντήςεκστρατειών του Παγκόσμιου Ταμείου γιατη Φύση, δήλωσε ότι η μαζική συμμετοχήείναι μια απαίτηση για δράση, που οιπολιτικοί θα πρέπει να λάβουν σοβαράυπόψη. «Το γεγονός ότι ένας τεράστιοςαριθμός ανθρώπων συμμετέχει στηνΏρα της Γης σε όλο τον κόσμο και τοχρησιμοποιεί ως μια στιγμή για ναεμπνεύσει τη δράση για αειφορία στιςδικές του κοινότητες, στέλνει έναπολύ σαφές μήνυμα ότι το κοινό είναιέτοιμο για την αντιμετώπιση της κλιματικήςαλλαγής», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα