«Ψυχραιμία και υπευθυνότητα»

«Σας καλώ να πείτε όχι στα τελεσίγραφα αλλά όχι και στον διχασμό», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε νέο τηλεοπτικό του μήνυμα ενόψει του Δημοψηφίσματος της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά αν θα ακολουθήσουμε μια

πολιτική που οδηγεί στον αργό θάνατο της οικονομίας, αν θα κόψουμε τις συντάξεις ή αν θα ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη». Όπως είπε, «σας καλώ να πούμε όχι στον διχασμό και στην εκστρατεία του φόβου, να αποφασίσετε για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια». «Η ώρα της ευθύνης έφθασε», πρόσθεσε και ζήτησε να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής.

Επίσης ζήτησε από όλους να «προσέλθουμε με ψυχραιμία βαρύνοντας τα επιχειρήματα και όχι τους αφορισμούς».

Αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και βάσει της οποίας προτείνεται κούρεμα 30% και 20ετή περίοδο χάριτος για το ελληνικό χρέος, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».


Keywords
Τυχαία Θέματα