Η Ντάινα Κρολ στο Ηρώδειο

Aπό τις πιο γνωστές φωνές της τζαζ, η Νταϊάνα Κρολ έρχεται απόψε στον χώρο του Ηρωδείου, για να μαγέψει άλλη μια φορά το ελληνικό κοινό.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, με αφορμή την τελευταία δουλειά της με τίτλο, «Glad Rag Doll», που βασίζεται σε διασκευές παλιών τραγουδιών, τα οποία ανακάλυψε στους δίσκους των 78 στροφών του πατέρα της.

Η Κρολ γεννήθηκε στον Καναδά κι άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από τεσσάρων ετών σπουδάζοντας πιάνο, ενώ αργότερα συμμετείχε στην τζαζ μπάντα του σχολείου της.

Το 1981 έφυγε για σπουδές

με υποτροφία στο Berklee College of Music στη Βοστόνη. Μετά από έναν χρόνο επέστρεψε στη γενέτειρα της, όπου την βλέπει ο διάσημος κοντραμπασίστας Ρέυ Μπράουν, εντυπωσιάζεται από το ταλέντο της και την παίρνει υπό την προστασία του, ενώ την πείθει να μετακομίσει στο Λος Άντζελες όπου της χορηγείται υποτροφία για ιδιαίτερα μαθήματα με τον Τζίμι Ρόουλς.

Η δισκογραφική της πορεία ξεκίνησε το 1993 με το άλμπουμ «Stepping out» στο οποίο συνεργάζεται με τους μέντορες της Ρέι Μπράουν, Τζεφ Χάμιλτον και Τζον Κλέιτον κι αυτή ήταν η αρχή μίας λαμπρής καριέρας, με δύο βραβεία Grammy, πολλές διεθνείς συνεργασίες και βέβαια πολλές περιοδείες στην Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Βάνα Λυκομήτρου

Keywords
Τυχαία Θέματα