«Η ΝΔ άντεξε, στάθηκε όρθια»

«Πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος μετά την εκλογική ήττα.
Ο τέως πρωθυπουργός επιτέθηκε φραστικά στη νέα κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας: «Εμείς θέλουμε στέρεα την Ελλάδα

στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε ότι «αν οι ιδεοληψίες τους υπονομεύσουν τις βασικές σταθερές, τότε η ΝΔ θα αντιδράσει», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε οτι η ΝΔ άντεξε και έχασε μόνο 107.000 ψήφους σε σχέση με το 2012. Παράλληλα, αρνήθηκε την ευθύνη για το ότι δεν παρέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε ότι ορίζει νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση. Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ορίζεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και αντιπρόεδρος της Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης. Προανήγγειλε, άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν οι προαναφερθέντες, καθώς επίσης ο τέως πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς και άλλα πρόσωπα, που θα ορίσει ο κ. Σαμαράς.

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Σαμαράς δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Κυριακή. Συνεχίζει να μιλά σα να μην έχει καταδικαστεί η πολιτική του από τον ελληνικό λαό. Επιμένει στα ψέματα και την κινδυνολογία, παραμένοντας ο πιο θερμός υποστηρικτής της λιτότητας. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποια πλευρά θα στηρίξει στη διαπραγμάτευση που ήδη έχει ξεκινήσει» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα