Η Ν. Τζαβέλα στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα, μίλησε στις 19/5 στον "ΑΘΗΝΑ 9.84" και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα της Αττικής -που είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια για τη Νέα Δημοκρατία-, σε μια τόσο φορτισμένη πολιτικά αναμέτρηση, είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει τους επιτελείς τους κόμματός σας...

Ν. Τζαβέλα: "Πιστεύω ότι έχουν προβληματιστεί.

Επίσης, αυτός ο κατακερματισμός που παρουσιάστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι μόνο φαινόμενο αθηναϊκό ή της Αττικής, αλλά όλης της Ελλάδας, όσον αφορά την κεντροδεξιά παράταξη. Ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πήγε συντεταγμένα αυτοδιοικητικά και παρόλα αυτά δεν είχε επιτυχία... Η εκτίμησή μου, έχοντας γυρίσει όλη την επικράτεια, είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο κεντροδεξιό ποσοστό, μεγαλύτερο από αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε τώρα με τα πρώτα αποτελέσματα".

* Για τις ευρωεκλογές:

"Η άποψή μου πάντα για την πολιτική προσέγγιση είναι ότι προσπαθούμε να υιοθετήσουμε ήπιους τόνους, για να μπορέσει και ο κόσμος να καταλάβει πια είναι η πραγματική αντιπαράθεση και ποια είναι τα πραγματικά διακυβεύματα... Η Ευρώπη ενώνεται σε μία οικονομία. Πρώτα είχαμε την ΕΟΚ που ήταν μια ενιαία αγορά, μετά κάναμε το νόμισμα, που ήταν το ευρώ και τώρα τρέχουμε να κάνουμε ένα ευρωπαικό υπουργείο Οικονομικών... Την επόμενη πενταετία πρέπει να έχουμε κοινή φορολογική βάση όλοι μας, κοινό μισθολόγιο και κοινό ασφαλιστικό σύστημα. Δεν μπορείς να έχεις ένα νόμισμα και όλες οι εκφράσεις της οικονομίας σου να μην είναι ίδιες. Τότε πολεμάμε ο ένας τον άλλον".

Δημοσιογράφος: Η Νέα Δημοκρατία λέει πως δεν υπάρχει κανένα διακύβευμα σε αυτές τις ευρωεκλογές σε σχέση με την κυβερνητική σταθερότητα. Και αυτό είναι το κανονικό και το ευρωπαικό κανονικό, μιας και μιλάμε για ευρωεκλογές. Αν όμως οι διαφορές με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι μεγάλες, δεν θα υπάρχει ένα θέμα πολιτικής νομιμοποίησης για την κυβέρνηση;

Ν. Τζαβέλα: "Η άποψή μου είναι ότι τότε δεν θα κάναμε εθνικές εκλογές. Θα είχαμε ευρωεκλογές και θα βγάζαμε κυβέρνηση. Δεν είναι πράγματα αυτά. Για μένα το διακύβευμα είναι να μην είναι χαλαρή η ψήφος. Για το λόγο ότι πρέπει να πάνε χρήσιμοι άνθρωποι στην Ευρωβουλή. Και οι χρήσιμοι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν μέσα από την πλειοψηφία του λαϊκού κόμματος, που είναι η Νέα Δημοκρατία. Όλοι οι άλλοι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δηλαδή, έχει ένα 6%. Τι να κάνει στο ευρωκοινοβούλιο;".

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα