Η Μέρκελ μας θέλει και η τρόικα πιέζει

Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε η  Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να γίνει δουλειά ακόμη. Είπε επίσης πως συμμερίζεται την άποψη των υπουργών Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες εξελίξεις στην Ευρωζώνη. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε, πάντως, πως δεν εξετάζεται ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αλλά σημείωσε ότι «βοηθάμε την Ελλάδα

να σταθεροποιηθεί και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις θέσεις μας».
Πάντως ο Ολι Ρεν, από την Μπανγκόγκ, ότι θα υπάρξει συμφωνία για τους δημοσιονομικούς στόχους και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Στην διεθνή ειδησεογραφία πληθαίνουν τα σενάρια για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας αλλά και ελάφρυνσης του χρέους της, με θετικά μηνύματα από το Βερολίνο και από την τρόικα, αλλά και με αξιωματούχους της Ευρωζώνης να εξετάζουν νέους τρόπους μείωσης του ελληνικού χρέους.

Ήδη, η τρόικα εισηγήθηκε στο Eurogroup να παραχωρήσει στην Ελλάδα δύο ακόμη χρόνια για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Der Spiegel» , ωστε οι εκπρόσωποι των δανειστων να έχουν περισσότερα περιθώρια για την έκθεσή τους, καθώς χωρίς επιμήκυνση το πόρισμα της έκθεσης θα είναι μάλλον αρνητικό, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα