«Η Μέρκελ έχει πρόθεση για λύση»

«Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δεν μπλοφάρουμε. Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει πρόθεση για λύση. Μία εξέλιξη ρήξης και χρεοκοπίας θα ήταν αποτυχία για τη Μέρκελ, για την Ευρώπη και για εμάς» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας μιλώντας αργά το βράδυ στην τηλεόραση του STAR και στην εκπομπή

«Ενικός». Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αποτυχημένο το πρόγραμμα των πέντε ετών που δεν απέδωσε καρπούς αλλά -όπως είπε- σκόρπισε απόγνωση. Μετά τις 20 του Φλεβάρη διεξάγεται μία μεγάλη μάχη, σημείωσε προσθέτοντας χαρακτηριστικά «δεν σκίσαμε το μνημόνιο σε μία νύχτα, δεν ξεφύγαμε από την επιτήρηση μεμιάς, όμως πήραμε συμφωνία που δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το mail Χαρδούβελη και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης». Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ισχυρά κέντρα στην Ευρώπη και πολιτικούς αντιπάλους, που είχαν στήσει -όπως είπε- παγίδα στην κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε ότι πολλοί επιχαίρουν με την προοπτική της αποτυχίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση που πήρε στις 18 Φεβρουαρίου η ΕΚΤ με την οποία αποκλείστηκε η δυνατότητα των συστημικών τραπεζών να αναχρηματοδοτούν την Γενική Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ως πολιτικά και ηθικά ανορθόδοξη. «Όταν θέσαμε εγώ και ο κύριος Βαρουφάκης το θέμα αυτό, πήραμε την δέσμευση ότι θα αποκατασταθεί το λάθος αυτό. Το λάθος μας ήταν ότι πήραμε προφορική δέσμευση και όχι γραπτή» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον χαρακτήρισε σημαντικό asset για την κυβέρνηση και τη χώρα, σημειώνοντας ότι είναι σε αγαστή συνεργασία μαζί του. Όσον αφορά τη στάση των εταίρων απέναντι στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, δήλωσε ότι είναι μέρος της διαπραγμάτευσης να αποδομήσεις αυτόν που έχεις απέναντί σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα