Η Μ. Ρεπούση στον ΑΘΗΝΑ984

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Α΄ Πειραιώς, Μαρία Ρεπούση, μίλησε στις 7/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Υπάρχει η ανασφάλεια γενικά, του τι θα γίνει, όπως υπάρχει και μια άνοδος ακραίων δεξιών λαϊκιστικών δυνάμεων που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για την πολιτική ζωή του τόπου και αυτό εμένα προσωπικά με θλίβει πάρα πολύ... Συμφωνώ ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό σκηνικό με σημαντικά ζητήματα και θα δούμε πως θα πάνε οι επόμενες ημέρες...».

* Για το ρόλο της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας:

«Καταρχήν,
εμείς πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Και επίσης είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο νέων εκλογών. Δηλαδή θέλουμε να κυβερνηθεί η χώρα και θέλουμε να προκύψει κυβερνητική λύση από αυτές τις εκλογές. Άρα, είμαστε μια πολιτική δύναμη ανοιχτή στις προτάσεις συνεργασίας. Και εξάλλου εάν κάτι έδειξαν -κατά τη γνώμη μου θετικό-, αυτές οι εκλογές είναι ότι τελείωσαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να μπορούν να συνεργάζονται με άλλες, προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα. Άρα, λοιπόν αυτό είναι το ένα κρατούμενο. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε πει ότι εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε μέρος σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠαΣοΚ. Ένα δεύτερο που βγήκε από αυτές τις κάλπες είναι η αντίθεση του κόσμου στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων και στον δικομματισμό, που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία. Είμαστε ταυτόχρονα ανοιχτοί στο να δούμε πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό και ποιες είναι οι καινούργιες προτάσεις. Θα περιμένουμε λοιπόν την πρώτη διερευνητική εντολή, τη δεύτερη διερευνητική εντολή, που θα πάρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι αυτή την στιγμή ο κ. Τσίπρας και μετά θα δούμε και την πρόταση που θα κάνει ο κ. Τσίπρας και θα πάμε στην σύσκεψη, φυσικά, των πολιτικών αρχηγών, όπου θα προσπαθήσουμε πραγματικά, να υπάρξει η λύση. Αλλά θέλουμε μια λύση προοδευτικής κατεύθυνσης... Πρέπει να πούμε στη βάση ποιας συμφωνίας μπορεί να υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση. Σε ποια συμφωνία, σε ποια σημεία; Εμείς δεν θέλουμε 100% αποδοχή του προγράμματος μας, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα