«Η λιτότητα δεν είναι η μόνη στρατηγική εξόδου»

Μήνυμα στο Βερολίνο για τις πολιτικές λιτότητας έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι "η λιτότητα δεν είναι η μόνη στρατηγική εξόδου από την κρίση, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας". Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας παρέχοντας βοήθεια, επισήμανε
και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα σε μια περιοχή με προκλήσεις και δυσκολίες μπορεί να παίξει σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο και να δώσει λύσεις στα προβλήματα. "Προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων που έχει φθάσει στο 60%" είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός. Και προσέθεσε ότι "αν η Ελλάδα πετύχει, και θα πετύχει, η επιτυχία της θα είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή".
Ικανοποίηση στην κυβέρνηση που αποτιμά θετικά τη συνάντηση. Για αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν γίνει στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική εξυγίανση και για αναβάθμιση της χώρας γεωπολιτικά, από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ, έκανε λόγο μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα όσα συζήτησε με τον Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τα θέματα της Κύπρου. Το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δύο ζητήματα στα οποία τα Ηνωμένα Έθνη διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητή, θα κυριαρχήσουν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα