Η κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη

Ο Ζαν Κλοντ φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει νέα πρόταση προς την Ελλάδα με απώτερο στόχο την άρση του αδιεξόδου και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Κομισιόν απέστειλε «μήνυμα» προς το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, όπως αυτή δημοσιεύθηκε από τον

ίδιο τον κ. Γιούνκερ, την περασμένη Κυριακή.Βάσει της πρότασης Γιούνκερ, η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη νέα πρόταση και θα καλέσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.Η νέα πρόταση, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, προβλέπει την ανανέωση της δέσμευσης των θεσμών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, όπως ακριβώς είχε εκφραστεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.
Η κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη και εργάζεται για τη λύση, τόνισαν κυβερνητικές πηγές τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στο οποίο ζητά να γίνει αποδεκτό το προχθεσινό κείμενο των θεσμών και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει "Ναι". Σύμφωνα με το κείμενο, οι θεσμοί θα αποδέχονταν μια αλλαγή στο κείμενό τους και η κυβέρνηση της Ελλάδας θα ζητούσε έκτακτο Eurogroup.

"Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται, και εργάζεται για τη λύση", ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει "'Οχι".

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα